Jeste li za jednu kremastu tortu s jagodama, bez pečenja i puno gnjavaže? Imamo recept koji zadovoljava sve spomenute uvjete, a rezultat izgleda jako lijepo i savršen je za sezonu jagoda, malina i drugog slasnog bobičastog voća, no u nedostatku će poslužiti i zamrznuto.
Voćna šarlota
Sastojci:
800 g milerama
400 g piškota
350 g jagoda
200 ml slatkog vrhnja
160 g šećera u prahu + 3 žlice
100 g mljevenih lješnjaka
100 g maslaca
100 ml mlijeka
3 vanilin šećera
1 žlica ruma ili likera od limuna
1 vrećica želatine (10 g)
Priprema:
Želatinu pripremite za korištenje prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri.
Odvojite piškota koliko vam treba za obložiti kalup za torte, ostatak usitnite. Usitnjene kekse pomiješajte s lješnjacima i tri žlice šećera u prahu pa im dodajte maslac. Ut...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....