StoryEditorOCM
Slanobrzo i lako

Kiseli krastavci gotovi za dva sata: zahvaljujući ovom triku bit će ekstra hrskavi, ovaj recept jamči savršen rezultat

Piše Tea Sumić Miletić
24. srpnja 2024. - 07:05

Krastavac je idealno ljetno povrće jer nam jamči hidrataciju i puni nas vitaminima i mineralima koje lako gubimo po ekstremnim vrućinama. Pored toga, pravi ih je užitak jesti - na salatu, kao dodatak sendvičima ili kao prutiće za umakanje u fini pesto ili humus. a što kažete na kisele krastavce? Što, ne da vam se čekati da budu gotovi? Pa ni ne morate, barem ne puno. Tek sat-dva. E, onda može, zar ne?

Donosimo vam jednostavan recept za brzo ukiseljene krastavce koji savršeno idu kao prilog, dodatak sendvičima i hamburgerima, a toliko su dobri da ćete ih možda poželjeti grickati "onako".

Brzo ukiseljeni krastavci

Sastojci:

450 g krastavaca
200 ml vode
200 ml bijelog octa
1 žlica soli
4 režnja češnjaka
3 stabljike kopra 
3 lovorova lista
papar u zrnu
led

Priprema:

Operite krastavce i narežite ih po želji na prutiće ili ploškice. Stavite ih u cjedilo zajedno s kockicama leda (ovo osigurava hrskavost, ali može se preskočiti).

Rasporedite ih u staklenke, dodajte im režnjeve češnjaka, lišće lovora, kopar i papar u zrnu.

Zakuhajte vodu, ocat i sol, maknite s vatre čim se sol otopi, ostavite rasol da se malo ohladi pa njime zalijte krastavce. Malo protresite staklenke da izađu mjehurići zraka, provjerite jesu li krastavci potpuno prekriveni tekućinom pa zatvorite staklenke.

Ostavite da se krastavci potpuno ohlade, a zatim ih pospremite u hladnjak. Bit će spremni za korištenje kroz dva sata, no bit će još bolji nakon što prenoće u rasolu. Potrošite ih kroz 6-8 tjedana.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2024 07:07