Radite li na sastavljanju uskrsnog jelovnika, vjerojatno vam je na umu i francuska salata. Odnosno ono što svi mi nazivamo francuskom salatom, a zapravo je ruska (jer sadrži meso, a to je u našim krajevima u pravilu šunka).
Možda se pomalo nećkate jer takva vrsta salate je poprilično kalorična, ponajprije zbog toga što je puna majoneze, a nakon kljukanja sirnicama, jajima, kolačima i šunkicama još jedna kalorijska bomba zadnje je što vam treba. Ali tako vam je draga...
Nemojte se mučiti i premišljati, napravite je. Samo što vam savjetujemo da je napravite po receptu koji vam nudimo. Dobili smo je od Splićanke čiji instagram Zdravi i fit recepti by Tina jako volimo. Pa evo kako Tina radi svoju fit rusku salatu...
Fit ruska salata
Sastojci:
400 g mješavine graška i mrkve
250 g milerama
100 g pureće dimljene šunke u komadu
150 ml grčkog jogurta
2-3 žlice limunovog soka
5-6 kiselih krastavaca
2 jaja
1 veliki krumpir
svježi peršin
sol, papar
Priprema:
Skuhajte krumpir (najbolje u kori), a odvojeno mrkvu, grašak i jaja.
Ogulitie krompir i narežite ga na jednake komadiće, a skuhana jaja usitnite.
Kisele krastavce i šunku sitno nasjeckajte.
Sve sastojke stavite u posudu, dodajte im jogurt i mileram, začiniti solju, paprom, limunovim sokom te dodajte 2-3 žlice usitnjenog peršina pa sve dobro izmiješajte.