Salata od krumpira, zelena salata, salata od kupusa... jesu li vam već pomalo dosadile? Ako tražite novu opciju, imamo zgodan prijedlog, a u glavnoj ulozi su paprike. Još uvijek se mogu nabaviti svježe i ukusne roge, a ako ste se i vi prije nekoliko tjedana dok su svi radili zimnicu potrudili i napravili pečene paprike u ulju ili octu, sada će vam baš dobro doći.
Pored pečenih paprika u ovu salatu idu još samo kiselo vrhnje i majoneza, no ako želite još bolji okus ubacit ćete malo kapara, mladog luka i sjeckanog peršina, i to onaj dio koji inače obično bacate - stabljike peršina, kad su sitno nasjeckane na kolutiće, salati daju lijepi okus i dobrodošlu hrskavost. Sličnu ulogu mogu odigrati i orasi, koji se baš lijepo slažu s pečenim paprikama.
Salata od pečenih paprika
Sastojci:
5-6 pečenih crvenih paprike
150 ml kiselog vrhnja
30 ml majoneze
sol
dodaci po želji
Priprema:
Pečene paprike narežite na trakice i stavite ih u posudu za posluživanje. Odvojeno pomiješajte kiselo vrhnje i majonezu, a ako radite s paprikama koje nisu ukiseljene, dodajte i pola žličice octa, par kapi limunovog soka ili malo otopine u kojoj su pohranjeni kapari. Ako želite salatu nadopunite dodacima poput kapara, nasjeckanih stablčjika peršina i krupno narezanih oraha.