Tražite li ideju za ručak koji se brzo priprema, a ukusan je i ne pretjerano skup, imamo prijedlog iz bakine bilježnice. U glavnoj ulozi je namirnica koju mnogi zaobilaze u strahu da će imati čudan okus ili teksturu, no ako se priprema na ovaj način strahu zaista nema mjesta. Riječ je o jetrici i to svinjskoj, koja je iz spomenutog razloga znatno manje popularna od juneće, teleće ili pileće.
Pirjana jetrica s povrćem
Sastojci:
800 g svinjske jetre
6 rajčica
4 paprike
2 veća luka
2 režnja češnjaka
1 mrkva
1 stabljika celera
1/2 vezice peršina
malo majčine dušice ili ružmarina
sol, papar
Priprema:
Prodinstajte nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu češnjak, a kad češnjak zamiriše ubacite sitno nasjeckanu mrkvu i celer. Čim ishlapi tekućina, dodajte jetricu...