StoryEditorOCM
Slanovuk i janje

Janjetina a la MasterChef: Stjepan Vukadin osmislio je za nas cijeli jelovnik s omiljenom namirnicom, imamo top recepte

Piše Tea Sumić Miletić
19. travnja 2025. - 12:09

Proljeće je u Dalmaciji u znaku janjetine. Kome smeta, najbolje mu je poći na duži godišnji, jer počevši od veljače, uz pauzu tijekom korizme i krešendo na Uskrs, sve tamo do lipnja, pa i dulje, zahvaljujući fjerama i dernecima, Dalmacija će mirisati po najcjenjenijoj namirnici u Hrvata, pa i šire. Gurmani će samo o njoj raspredati, barem dok ne dođe vrijeme godišnjih i opsesije ribom na gradelama.

Baš uoči vrhunca sezone mlade janjetine potražili smo najbolje recepte i savjete za njenu pripremu i čini nam se da smo potrefili baš pravu adresu: restoran “Il ponte” u Trogiru, gdje nam je suvlasnik i chef Stjepan Vukadin, koji na društvenim mrežama koristi nick kao stvoren za ovu priču (Chef Vuki), odao brojne tajne i male trikove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2025 19:40