U posljednje vrijeme društvene mreže vrve objavama s famoznim "okruglim kroasanima" u glavnoj ulozi. Gdje god pogledate, svi ih grickaju ili peku. Zapravo uopće nije riječ o kroasanima, premda se izrađuju od manje više iste vrste tijesta, ova se slastica službeno naziva njujorškim rolicama odnosno New York Rolls.
Želite li se okušati u njihovoj pripremi, pomoći će vam vrlo precizan recept slavnog chefa Adriena Torniera koji je usput otkrio i recept za nadjev od pistacija.
"Okrugli kroasani"
Sastojci:
335 g brašna t45
67 g mlijeka
94 g vode
7 g soli
5 g meda
12 g svježeg kvasca
33 g šećera
85 g maslaca
165 g maslaca
Nadjev:
400 g mlijeka
100 g vrhnja
2 jaja
100 g šećera
40 g kukuruznog škroba
50g paste od pistacija
70 g maslaca
Način pripreme otkrio je u videu.