StoryEditorOCM
Slanogrickajte i guštajte

Hrskavo pržene tikvice bolje od pomfrita: tajna je u načinu rezanja i ovoj vrsti brašna. Prezla ni tijesto vam ne trebaju

Piše T. S. M.
20. kolovoza 2024. - 13:11

Volite li hrskavo prženu hranu, a drage su vam i tikvice, vrijeme je da spojite te dvije ljubavi. Kako to mislimo, možda se pitate, pa zar pohane tikvice nisu već dovoljno hrskave? Nisu. Može to i bolje.

Otkrit ćemo vam kako pripremiti tikvice tako da budu hrskave poput pomfrita. Tajna je u posebnom načinu rezanja i u dodatku dvije vrste brašna. Ostalo je poprilično jednostavno, uvjerit ćete se čim pročitate recept.

Kako biste se uvjerili da ne pretjerujemo, prilažemo i video.

Hrskave tikvice

Sastojci:

2 velike tikvice
3 žlice bijelog brašna
2 žlice kukuruznog brašna
ulje za prženje
sol, papar

Priprema:

Odaberite vrlo svježe i tvrde tikvice. Narežite ih na fetice debele otprilike pola centimetra. Odstranite im središte sa sjemenkama, a ostatak narežite na tanke trakice (trebaju podsjećati na koru naranče za arancine).

Stavite ih u cjedilo i posolite te ih ostavite da puste višak tekućine. Prebacite ih na kuhinjski papir, raširite ih i posušite tapkanjem. Stavite ih u zdjelu i pospite ih s obje vrste brašna i svježe mljevenim paprom.

Pržite ih u vrečom ulju. Dio će vam se zalijepiti, ali to je u redu. Vadite na upijajući papir i poslužite uz umak tzatziki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 14:59