Volite li hrskavo prženu hranu, a drage su vam i tikvice, vrijeme je da spojite te dvije ljubavi. Kako to mislimo, možda se pitate, pa zar pohane tikvice nisu već dovoljno hrskave? Nisu. Može to i bolje.
Otkrit ćemo vam kako pripremiti tikvice tako da budu hrskave poput pomfrita. Tajna je u posebnom načinu rezanja i u dodatku dvije vrste brašna. Ostalo je poprilično jednostavno, uvjerit ćete se čim pročitate recept.
Kako biste se uvjerili da ne pretjerujemo, prilažemo i video.
Hrskave tikvice
Sastojci:
2 velike tikvice
3 žlice bijelog brašna
2 žlice kukuruznog brašna
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Odaberite vrlo svježe i tvrde tikvice. Narežite ih na fetice debele otprilike pola centimetra. Odstranite im središte sa sjemenkama, a ostatak narežite na tanke trakice (trebaju podsjećati na koru naranče za arancine).
Stavite ih u cjedilo i posolite te ih ostavite da puste višak tekućine. Prebacite ih na kuhinjski papir, raširite ih i posušite tapkanjem. Stavite ih u zdjelu i pospite ih s obje vrste brašna i svježe mljevenim paprom.
Pržite ih u vrečom ulju. Dio će vam se zalijepiti, ali to je u redu. Vadite na upijajući papir i poslužite uz umak tzatziki.