Puno smo puta na malim i velikim ekranima vidjeli cannole, hrskave rolice punjene kremastim nadjevom na bazi sira, no unatoč tome jako ih rijetko viđamo u ugostiteljskoj ponudi. Zapravo pravo je čudo što je tako, jer canoli vani uživaju kultni status. Ponajprije u Italiji, odakle potječu, a zatim na Malti gdje se nazivaju kannoli te u Albaniji gdje su poznati kao kanojët. Jako su omiljeni i u Sjedinjenim državama, gdje su obiteljska okupljanja talijanske zajednice nezamisliva bez tih delikatnih rolica s prefinim nadjevom.
U pravilu se krema radi od ricotte, no postoje inačice s mascarponeom. Upravo je takav recept koji ćemo vam prenijeti, a dobili smo ga od Petre Sabljić koju pratimo na profilu Mama kuharica. Petra je u svoje cannole dodala i malo namaza od pistacija, što j...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....