Što je ljeto bez ribe na gradele? No zašto biste se uvijek držali isključivo ribe, kad im na žaru možete pridružiti i drugo blago iz mora. Primjerice školjke, škampe i mekušce. Priprema plodova mora na žaru za neke je, nažalost, izazov, jer se boje da će štogod poći po zlu i upropastiti dragocjenu namirnicu s kojom rade. Stoga većina školjki, škampi i hobotnica završi u teći.
Drugi, pak, znaju male tajne zanata pa tvrde kako od "frutti di mare" na gradele nema ništa slađe. Brzo ćemo vas svrstati u tu kategoriju - otkrit ćemo vam savjete i recepte uz koje ćete toliko uživati u plodovima mora na žaru da ćete početi raditi gradele samo zbog njih.
Neke od savjeta i recepata koje nudimo u ovoj priči dobili smo od istinskog zaljubljenika u dalmatinsku spizu i stručnjaka za pripremu najvećih specijaliteta poput peke, janjca na ražnju, ribe na puno lipih načina...