![26969510](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/05/o_26969510_1024.jpg)
Danas će se mnogi umjesto za meso odlučiti za ribu, a mi vam predlažemo da u obzir uzmete i hobotnicu. I to na brujet! Priznajte da nam ideja nije loša. Slasna "hoba" po receptu poznatog splitskog chefa i Kauflandovog ambasadora Pere Savanovića savim vas sigurno neće razočarati.
Hobotnica na brujet
Sastojci:
100 g pasirane rajčice
50 g sušenih rajčica
1 žlica kapara
2 dl crnog vina
lovorov list
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Hobotnicu očistite i stavite u lonac kuhati bez vode 10-tak minuta da pusti vodu. Tu vodu sačuvajte za podlijevanje, a hobotnicu narežite na komade.
Na maslinovom ulju izdinstajte luk, zatim dodajte češnjak i peršin. Dodajte komade hobotnice. Lagano prodinstajte i dodajte pire od rajčice, zatim pasiranu rajčicu, sušenu rajčicu i kapare. Podlijte vinom i ...