StoryEditorOCM
Slanoza KETO gurmane

Grickalica koja ne deblja: hrskava je poput čipsa, ali ne sadrži ugljikohidrate. Upalite pećnicu, ovo je top ideja

Piše T. S. M.
12. ožujka 2025. - 18:49

Gricka vam se nešto fino, slano, hrskavo? Spustite tu vrećicu čipsa, imamo bolji prijedlog.

Umjesto da otvorite čips i potamanite cijelu porciju pa poslije kukate kako niste karakter, upalite pećnicu i otvorite frižider. Pogledajte dobro, negdje bi mogla biti vrećica parmezana...

Ako ju kojim slučajem ne pronađete, možete koristiti i druge vrste sira, no s parmezanom se postiže najbolja hrskavost.

Sve što sad trebate napraviti je izravno na lim za pečenje uz pomoć žličice rasporedite sir u nekoliko hrpica (nema potrebe za papirom, ali ako ne želite prati lim, možete ga obložiti).

Malo im popravite oblik ako želite, no zapravo je jedino što je važno to da sir bude raspoređen u manje-više podjednako debelom sloju.

image
Shutterstock

Tako raspoređen sir ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzija i pecite ga 8 minuta. Krekeri će biti mekani kad ih izvadite, ali uskoro će postati hrskavi.   

Prednost ovakvih krekera je u tome da ne sadrže ugljikohidrate pa su kao stvoreni za one koji prate keto režim prehrane ili iz nekog drugog razloga zaobilaze ugljikohidrate. Pored toga, puno su manje štetni za vitku liniju od čipsa i njemu sličnih slanih napasti, no imajte na umu da ipak nisu bez kalorija.  

Unatoč tome, bolji su izbor od kupovnih grickalica jer ne sadrže aditive i trans-masti, ne prže se i nemaju previše soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
21. ožujak 2025 08:37