Tko je rekao da su bureci i pite samo za zimu? Tko god tako misli, gadno se vara. Ljeto je baš idealno za slane pite, samo što im kao nadjev, tijekom vrućih mjeseci, treba dodati sočno povrće. Iskoristite sezonu tikvica za isprobati gibanicu s tim omiljenim povrćem, vrlo je sočna, a zahvaljujući dodatku popularne vrste sira ima i lijepu notu pikantnosti.
Gibanica s tikvicama
Sastojci:
1 kg tikvica
500 g kora za pitu
500 g feta sira
180 ml kiselog vrhnja
4 jaja
50 ml ulja
50 ml mlijeka
1/2 vrećice praška za pecivo
sol
Priprema:
Tikvice naribajte i posolite pa ih ostavite da puste vodu. Nakon 15-20 minuta dobro ih izažmite pa im dodajte smjesu od 3 jaja, kiselog vrhnja i izmrvljenog feta sira te sve posolite (bez pretjerivanja, feta je slana, a i tikvice su već soljene).
Premažite koru...