StoryEditorOCM
Slanonevjerojatno

Med, mikser i pet minuta vremena sve su što vam treba za fini kremasti namaz savršen kao preljev za palačinke i vafle

Piše T.S.M.
7. veljače 2024. - 07:05

Na društvenim smo se mrežama nagledali svakojakih ideja, mnoge od njih bile su pomalo glupe, neke od njih i potpuno bezvezne, ali tu i tamo može se naići na neku jako dobru. U glavnoj ulozi je med. I to onaj kristalizirani, s kojim nikad ne znate što biste. Ma znamo da znate, trebalo bi ga malo zagrijati da ponovno postane tekuć, no vama se to nekako ne da pa vam stoji u tegli onako sav tvrd i bezvezan. 

image
Shutterstock

To vam se više neće događati. Idući put kad vam se med kristalizira, dobro ćete ga izmiksati zajedno s jednakom količinom  nekristaliziranog meda i divit ćete se rezultatu. Nastat će svijetla, tekuća krema, savršena kao preljev za palačinke i vafle, a još bolja kao namaz na svježem kruhu.

Evo vam recept, a u nastavku slijedi video

Krema od meda

Sastojci

kristalizirani med
tekući med

Priprema

Med i kristalizirani  med ulijte u zdjelu. Miksajte pet minuta dok ne dobijete svijetlu pjenastu kremu.

Možete ga čuvati u steriliziranoj staklenki na sobnoj temperaturi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. studeni 2024 21:45