Na društvenim smo se mrežama nagledali svakojakih ideja, mnoge od njih bile su pomalo glupe, neke od njih i potpuno bezvezne, ali tu i tamo može se naići na neku jako dobru. U glavnoj ulozi je med. I to onaj kristalizirani, s kojim nikad ne znate što biste. Ma znamo da znate, trebalo bi ga malo zagrijati da ponovno postane tekuć, no vama se to nekako ne da pa vam stoji u tegli onako sav tvrd i bezvezan.
To vam se više neće događati. Idući put kad vam se med kristalizira, dobro ćete ga izmiksati zajedno s jednakom količinom nekristaliziranog meda i divit ćete se rezultatu. Nastat će svijetla, tekuća krema, savršena kao preljev za palačinke i vafle, a još bolja kao namaz na svježem kruhu.
Evo vam recept, a u nastavku slijedi video
Krema od meda
Sastojci
kristalizirani med
tekući med
Priprema
Med i kristalizirani med ulijte u zdjelu. Miksajte pet minuta dok ne dobijete svijetlu pjenastu kremu.
Možete ga čuvati u steriliziranoj staklenki na sobnoj temperaturi