Dalmacija jedva čeka sredinu travnja, kad na tržnice počinje pristizati mladi bob. Umorni od raštike, verzota, špinata i blitve koje su žvakali cijele zime, raduju se obožavanom bobu. Pa ga pripremaju s bižima i artičokama, pa ga kuhaju onako u mahuni s blitvom, pa se sjete skuhati ga s tjesteninom, slično kao paštafažol, pa ga kuhaju na brujet, sa sipom... Ali nismo mi jedini koji volimo bob i koji ga pripremaju na mali milijun način‘ - ova se vrlo zdrava mahunarka jede diljem Mediterana i to na vrlo zanimljive načine kakvih se možda nikad ne biste sjetili. Pozivamo vas da dok je bob još u stađunu isprobate što više načina njegove pripreme, možda pronađete svoj novi omiljeni.
StoryEditorOCM
Slanosame delicije
Dalmatinci mu nisu jedini obožavatelji, s guštom se jede na cijelom Mediteranu. Ovo su najbolji recepti s bobom
28. svibnja 2023. - 22:15