StoryEditorOCM
Slanoodlična ideja

Baklava gotova za deset minuta? Moguće je, imamo video i jednostavan recept! Isprobajte ga, nećete pogriješiti

Piše T. S. M.
24. ožujka 2024. - 08:15

Baklave... mljac. Svi ih volimo jesti, ali samo ih se neki usude peći. Ako su vam klasični recepti za baklave uvijek djelovali pomalo naporno u izvedbi, mišljenje će vam promijeniti brzinske baklave, čija je priprema gotova za samo deset minuta.

Nema beskrajnog slaganja i premazivanja kora, nema muke sa zarezivanjem baklave prije stavljanja u pećnicu, šzo može biti prava gnjavaža ako nemate jako oštar nož... Sve se odvija brzo i lako, a rezultat je očaravajući.

Recept smo pronašli na odličnom Instagramu Moj Kutak Recepti, a uz dopuštenje autorice vam ga prenosimo. Pogledajte i priloženi video, uvjerit ćete se da se baklave zaista mogu napraviti u čas posla i bez puno truda. 

Brza baklava s orasima

Sastojci: 

500 g kora za pite
200 g maslaca
200 g grubo mljevenih oraha

Sirup:

2 čaše (od 200 ml) šećera
2 čaše vode
limun 

Priprema:

Otvorite pakiranje kora za pite, izvucite cijeli snop kora, razmotajte ga pa ga ponovno zamotajte počevši od dulje stranice pa ga narežite na ploške debljine oko tri centimetra, trebali biste dobiti 12 komada. Svaku plošku stavite u posebnu posudicu kalupa za muffine.

Na svaku plošku stavite žličicu-dvije mljevenih oraha. Otopite maslac pa svaku plošku zalijte s otprilike dvije žlice.Pecite baklavu 45 minuta u pećnici uzagrijanoj na 180 srtupnjeva.

Dok se baklava peče skuhajte sirup. Vodu i šećer stavite u prikladnu posudu pa zagrijavajte do vrenja. Nakon što smjesa uzavre kuhajte još sedam minuta, a pred kraj kuhanja dodajte tri ploške limuna.

Kad baklave izvadite iz pećnice zalijte ih ohlađenim sirupom. Piustite ih da odstoje dva sata prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 12:40