Deseto izdanje gastronomskog festivala i međunarodnog natjecanja konobara, barmena, barista i restorana Grand Gourmet svečano će se otvoriti u srijedu, 13. studenoga, u hotelu Amphora na Žnjanu. Središnja događanja manifestacije koja promiče ugostiteljska zanimanja, destinaciju i sustavno unapređuje turističku ponudu održat će se od 13. do 15. studenog u organizaciji udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) i uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Grada Splita te turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, kao i drugih partnerskih organizacija.
Nakon otvorenja koje počinje u 10 sati slijede tri dana natjecanja, edukacija, degustacija i majstorskih radionica s renomiranim chefovima i stručnjacima iz HoReCa sektora. Detalje možete pronaći na službenim stranicama ŠKMER- a te na ovoj poveznici.
Nama se osobito zanimljivima čine radionica pod nazivom Sljubljivanje: Pršut vs. Kulen & vino, a vodi je Damir Zrno te master classevi Octopus, koji vodi Sokol Prenga te TEQUILA – Rođena iz srca agave, koji vodi Dario Grabarić, kao i prezentacija mladog Orgula ulja i Centaurus kamenica. Sva su događaja na rasporedu prvoga dana trajanja festivala.
Drugog dana održat će se panel pod nazivom Advent u funkciji gastro predstavljanja i brendiranja destinacije, Stevo Karapandža u suradnji s Kotany začinima kuhat će egzotično jelo od piletine, Dario Grabarić održat će master class pod nazivom Premium rumovi iz Dominikanske Republike, a svoj će master class održati i kušačica sireva Marina Selak.
U petak će svoj master class, pod nazivom Sve iz mora, održati Hrvoje Zirojević i Željko Neven Bremec, Ivana Bradarić i Damir Zrno održat će prezentaciju savršenog deserta uz vino, Tomislav Stančić održat će prezentaciju Latte art s čokoladom,, a početkom u 20 sati održat će se završna svečanost i proglasit će se pobjednici natjecanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....