Oslić je poznat po svojoj velikoj dostupnosti tijekom cijele godine, relativno je povoljan te će ga mnogi odabrati za svoj obrok. Čak i oni koji nisu preveliki ljubitelji riba, međutim, svjesni su hranjive dobrobiti. Oslić je, među ostalim, čest odabir i zbog činjenice jednostavnog odvajanja kosti od mekog, bijelog mesa, a uz to je blago slatkastog okusa što godi mnogim nepcima.
Ova se riba u kulinarstvu priprema na razne načine; kuhana, na roštilju, pržena ili u pečena. Uz maslinovo ulje, crni papar, sol te limun kao osnovni dodaci marinadama te ostali aromatični začini i raznoliko povrće savršen su prilog ovoj ribi iznimne nutritivne vrijednosti, piše Živim.
Što sve čini oslića pravim izborom?
Nekoliko je razloga koji čine ovu ribu dobrim izborom. Spomenut ćemo njih ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....