StoryEditorOCM
Preporukeposjetili smo ‘salt‘

Pizza, peciva, čak i ćevapi u lepinji, a sve bez glutena? Da, sve se to nudi u ovom splitskom restoranu. Probali smo...

Piše Mia Uzinić
5. prosinca 2023. - 14:40

Pizza, peciva, pa čak i ćevapi u lepinji, a sve bez glutena? Da je to zaista moguće, uvjerili smo se u razgovoru sa Suzanom Sab, voditeljicom prvog bezglutenskog ugostiteljskog objekta u Splitu i šire, "Salt".

Suzana se već dugi niz godina bavi izradom bezglutenskih jela, a za taj tip prehrane zainteresirala se, kako nam kaže, zbog vlastitih zdravstvenih problema kad je hitno trebala izbaciti sve namirnice koje sadrže gluten.

- Moj oporavak je bio zaista dug, trebalo mi je šest mjeseci da budem dobro, a tek nakon dvije godine bezglutenske prehrane mogla sam funkcionirati bez ikakvih lijekova - kazala nam je Suzana te priznala kako je u početku, tijekom korone, fotografije i recepte svojih bezglutenskih jela objavljivala u različitim Facebook grupama. 

S vremenom se i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 00:18