StoryEditorOCM
Preporukeslasno i ukusno

Otkrivamo najbolji ‘finger food‘ za neprekidnu ćakulu: važno je kombinirati različite boje i teksture, arome i okuse...

Piše Sara Šarić/Sponzorirani sadržaj
20. srpnja 2024. - 08:20

Ljeto je vrijeme kada se svi veselimo dugim, toplim večerima provedenim u dobrom društvu, uz zvuke dalmatinske glazbe, miris mora u zraku i finu spizu. Upravo zato je Tommy Delicato linija proizvoda savršen izbor za sva vaša ljetna okupljanja, zabave i druženja.

Za jedinstvene događaje važno je birati jedinstvene okuse, upravo ono što brend Delicato nudi – tradiciju i kvalitetu u svakom zalogaju. Ove godine i sudionici mnogih tradicionalnih dalmatinskih festivala imat će priliku uživati u gastro-delicijama po kojima je naš domaći maloprodajni lider poznat, a i samo druženje pretvoriti u pravu ljetnu gozbu. Tradicija zove tradiciju, pa se kultura i gastronomija susreću na tradicionalnim feštama diljem Dalmacije, kojima je ponosan sponzor upravo Tommy

Plate za svaku priliku

Kada planirate ljetne zabave, važno je birati hranu koja je ne samo ukusna, već i praktična za posluživanje. Plate s raznovrsnim delicijama pravi su hit na svim zabavama, a Tommy Delicato osigurava ukusnu poslasticu te tradiciju i kvalitetu u svakom zalogaju.

Njihova ponuda uključuje vrhunske delikatesne proizvode hrvatskih i mediteranskih okusa, izvanredne kvalitete po super cijenama. S velikom većinom proizvoda koji čine vrhunski domaći suhomesnati proizvodi i sirevi, Delicato linija proizvoda donosi harmoniju okusa koja evocira mediteranski stil i pruža užitak za svaki trenutak, zadovoljavajući i najzahtjevnija nepca.

image

Delicato Tommy

Ideje za zalogajčiće

Ljetna druženja ne bi bila potpuna bez finger fooda, malih zalogajčića koje je lako papati dok se ćakula s ekipom. Delicato brend nudi raznolike opcije koje su savršene za ovakve prilike. Poslužiti možete slasne mini sendviče, hrskave bruschette, kanapee s raznim namazima i narescima... Sve to obogatite Delicato proizvodima: mortadelom, "običnom" ili onom s maslinama, pancetom, pršutom, buđolom, dimljenom ili šunkom u ovitku... Ugodni, blago začinjeni, slatkasto-slani, intenzivni okusi i oni s bogatom aromom odlično će se kombinirati uz šaroliku ponudu Delicato vrhunskih sireva, koji će dodatno pojačati okuse vaše meze. Idealan izbor koji će oduševiti vaše goste su Livanjski, Ovim i Bovito sir. U ponudi su i brojni drugi sirevi Delicato brenda, a sve njih možete pronaći u Tommy prodavaonicama.

image

Delicato sirevi

/Tommy
image

Sir Bovito Delicato

/Tommy

Ovi zalogaji ne samo da su ukusni, već i estetski privlačni, pa će svaki pladanj izgledati kao prava mala umjetnost. Na ljetnim pladnjevima ponudite sve što je potrebno da vaša zabava bude nezaboravna. 

Tradicija i kvaliteta 

Vrijednost i osebujnost dalmatinske gastronomske tradicije leži u kvaliteti namirnica koje se koriste. Tommy Delicato to dobro zna ističući svoje najveće prednosti – strast prema dobroj "spizi" te kvalitetu i svježinu samih proizvoda. Delicato nije samo hrana, već iskustvo koje se dijeli s obitelji i prijateljima, donoseći ljubav i tradiciju u svaki zalogaj.

image

Panceta Delicato

/Tommy

Bilo da planirate intimno druženje ili veliku zabavu, širok asortiman Delicato proizvoda zadovoljit će svako gurmansko nepce te unijeti bogatstvo okusa koji će očarati i stvoriti nezaboravno gastronomsko iskustvo. Više od 90 posto proizvoda je hrvatskog podrijetla te dolaze od domaćih dobavljača iz raznih krajeva naše zemlje, a stvoreni su s pažnjom i posvećenošću prema tradiciji. Od pancete koja je napravljena posebnim načinom sušenja na dalmatinski način do Dalmato sira koji nosi esenciju Dalmacije u svakom zalogaju. 

Uz sve ove delicije, ne zaboravite na estetsku komponentu. Pravilno posložene plate ne samo da će oduševiti vaša nepca, već i oči vaših gostiju. Za savršenu mezu kombinirajte različite boje i teksture namirnica kako biste stvorili vizualno privlačne kompozicije. Dodajte svježe voće, orašaste plodove ili začinsko bilje kako biste dodali onaj završni dodir elegancije.

image
/Shutterstock

Čuvari bogate kulturne baštine

Kvaliteta je za Tommy puno više od samog okusa – to je iskustvo koje se dijeli s obitelji i najbližima. Delicato linija proizvoda donosi tradiciju i kvalitetu u svaki zalogaj, čineći vaša ljetna druženja posebnima. Uz njihove proizvode svako okupljanje postaje prava gozba, gdje se uživa u dobrim okusima, kvalitetnim namirnicama i neprekidnoj ćakuli s prijateljima. 

Autohtoni okusi Dalmacije nezaobilazan su dio svake naše tradicionalne fešte. I jedno i drugo su pravi čuvari naše bogate kulturne baštine te ponosno slave tradiciju svakog dalmatinskog grada. Mnogi sudionici ljetnih festivala će, zahvaljujući Tommyju, imati priliku uživati u okusima poznatima i prepoznatljivima za naše krajeve. "Večeri dalmatinske pisme" u Kaštelima, "Festival dalmatinskih klapa Omiš" samo su neki od naših manifestacija koje već dugi niz godina ponosno podupire Tommy, a svim njihovim sudionicima omogućava zalogaj tradicije.

Pripremite i vi plate s ukusom i uživajte u ljetu kako i dolikuje – uz najbolju hranu i još bolje društvo!

Sadržaj je nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i Tommyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 16:36