StoryEditorOCM
Zvijezde onlineDANCE DEVEDESETE

Svi žale za Kasandrom i Sennom M, sjećate li se nje? Trebala je svrgnuti Mineu, pa je pobjegla! Evo gdje je danas

Piše SCENA SD
28. srpnja 2024. - 07:00

Na TikTok profilu Zaboravljeni Cro hitovi objava isječka iz videospota pjevačice Veline, koja je doslovno plesala jedno ljeto, ili zimu, ako ćemo preciznije, izazvala je brojne i oduševljene reakcije.

Naravno, korisnici koji su najintenzivnije izlaske imali u ratnim 90-ima i eri dance glazbe uvijek će s puno emocija reagirati na pojavu ili pjesmu izvođača poput I. Bee, Minee, žaliti za Kasandrom, sjećati se Senne M.

Velina je, baš kao i Ella (s pjesmom "Iza ponoći (ja bit ću tu)", bila od onih pjevačica s jednim hitom, ali koji je ostavio traga.

Kad se pojavila na sceni u režiji menadžerskog maga dance produkcije, Borisa Šuputa, djelovala je kao najozbiljnija konkurencija Minei (proizišloj također iz Šuputove radionice, što je jasno po svakom detalju), ali Velina se zaustavila samo na "Cherry, cherry", dok je Minea, u odnosu na nju, ostvarila znatno reprezentativniju diskografiju.

Danas 44-godišnja Velina za sebe je izabrala sasvim drugačiji život. U vrijeme izlaska hita "Cherry, cherry" imala je tek 16 godina, a priče kažu da ju je menadžer otkrio dok je na kiosku kupovala časopise. 

U spotu pjesme koja ju je proslavila kao pozadinska plesačica pojavila se Maja Šuput, što su korisnici Tiktoka posebno komentirali.

Iako su joj predviđali blistavu karijeru, Velina Oršolić se povukla s glazbene scene. Svojedobno je ispričala kako je morala glumiti nešto što nije, teško joj je pao i imidž koji su joj nametnuli, a ni glazbeni stil nije bio po njezinu ukusu. 

"Imala sam dugu smeđu kosu koju nikada nisam bojila. I kad se sve to dogodilo, uzeli su me i posjeli, pokazali fotografiju Claudije Schiffer i rekli – takvom ćemo te napraviti! I bacili mi na kosu hidrogen i od mene napravili žutog kanarinca. Tjedan dana sam takva žuta plakala. Meni je to bio šok" – rekla je jednom prilikom Velina.

image

Velina Oršolić već je godinama uspješna u biznisu sa cvijećem (na slici u društvu Idore Hegel)

Ronald Goršić/Cropix

Velina je nakon kratkotrajnog izleta u glazbene vode upisala talijansku školu dizajna, a jedno je vrijeme živjela i u Španjolskoj. Proteklih godina posvećena je privatnom biznisu s cvijećem, koji je pokrenula njezina majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 11:18