StoryEditorOCM
Zvijezde onlineSUTIVAN NAKON PARIZA

‘Super ste! Figurate za pet!‘: bivši hrvatski premijer s atraktivnom suprugom Splićankom uživa na Braču, objavili snimke

Piše MOZAIK SD
27. kolovoza 2024. - 19:17

Uvijek nasmiješeni i, barem dojmom, životom zadovoljni Zlatko Mateša sa svojom lijepom i uspješnom suprugom, splitskom profesoricom Blankom Mateša, nakon Olimpijskih igara prethodnih su dana odmarali i uživali na Braču.

Otamo su na društvenim mrežama podijelili fotografije.

"Sv. Roko u našem Sutivanu", napisala je Blanka u opisu fotografije, koja je polučila pozitivne reakcije.

"Super ste, figurate za pet!" - poručila joj je pratiteljica.

Blanka i Zlatko Mateša su se vjenčali u prosincu prošle godine. Poznatom licu iz hrvatskog javnog života, nekadašnjem premijeru i predsjedniku HOO-a ovo je četvrti brak, a oduvijek ga je pratio glas da je pažljiv, galantan i ženama jako drag muškarac. Džentlmen i romantik.

image

Zlatko i Blanka Mateša guštaju u svojoj ljubavi i Dalmaciji

Facebook

Nekadašnji predsjednik Vlade (1995. - 2000.), koji je prethodno bio ministar gospodarstva i saborski zastupnik, s prvom suprugom Biserkom ima sina Zlatka. Od druge supruge Jasne rastao se nakon 13 godina braka. S trećom suprugom Sanjom Gregurić vjenčao se u tajnosti dok je bio premijer. U braku u dobili kćer Elu, a rastali su se 13 godina poslije.

Ljubavni spokoj Zlatko Mateša je, čini se, našao uz uspješnu Splićanku, pročelnicu Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljicu Studija za sportsko pravo, koja je nakon vjenčanja uzela prezime Mateša.

‘Rođeni vjenčani‘

"Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas" - rekao je tada za Slobodnu Dalmaciju Mateša, na što je Blanka dodala da su oni "rođeni vjenčani".

Da su Mateša i Blanka u vezi doznalo se prošle godine u rujnu, kad su skupa boravili u Mongoliji. 

image
Biljana Blivajs/Cropix

"Oboje smo u duši putnici i nije nam problem i ad hoc odlučiti i otići bilo gdje kad nam poslovne obaveze dopuste. Srećom,  nemamo problem s jet legom i u stanju smo odletjeti daleko da bi bili tamo i dva dana i vratiti se radi posla. Ovisi o obavezama gdje ćemo i na koliko dugo putovati" - ispričala nam je Blanka Mateša.

Zanimljivo je i kako zaljubljeni supružnici zapravo žive na dvije adrese, u Splitu i u Zagrebu, a kako to funkcionira otkrila nam je gospođa Mateša. 

"Oboje volimo i Split i Zagreb i uživamo biti zajedno u oba grada. Uspijevamo uskladiti sve obaveze bez problema. Split i Zagreb udaljeni su 50 minuta avionom! Zlatko dođe u Split kad odradi obaveze u Zagrebu, ako ja tada imam obaveze u Splitu.

Također, ja dođem u Zagreb. Ništa nam nije problem. Sad smo oboje bogatiji za osjećaj doma u gradu onog drugog i za izvrsno društvo u oba grada..." - jednostavno je zaključila Blanka Mateša.

image

Blanka i Zlatko Mateša na Roland Garrosu

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

Na vaterpolskoj utakmici u Šibeniku

Nikša Stipaničev/Cropix
image

U Splitu u svibnju na otvaranju hotela "Marriot"

Saša Burić/Cropix
image

U društvu indentadnta splitskog HNK, Vicka Bilandžića, na "Spli‘skom akvarelu"

Saša Burić/Cropix
image

Na utakmici u Našicama

Ivan Perić/Cropix
image

Na zagrebačkoj špici

Josip Moler/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 11:31