StoryEditorOCM
Zvijezde onlinepljušte pljuske

Pokos brutalno izvrijeđala splitskog glazbenika, postaje sve gore: ‘Ponosni suprug navodno bivše plesačice na štangi…‘

Piše SCENA SD
27. kolovoza 2024. - 19:56

Voditeljica Vlatka Pokos ponovno se obratila splitskom skladatelju Ernestu Pelaiću, nakon što je on odgovorio na njezine prijašnje objave o njemu.

Naime, skladatelj je na Facebooku napisao svoje prisjećanje na jednu "davnu toplu splitsku noć", u kojoj mu je Vlatka rekla da će napustiti "Srebrna krila", što nitko tada nije znao.

Napisao je i kako ga je glazbenik Mustafa Ismailovski Muc, alfa i omega Srebrnih krila", htio "spariti" s Pokos, što je nju jako naljutilo, a rekla je kako će se zbog toga vidjeti i na sudu.

Sad je Pokos, u novoj objavi, spomenula i skladateljevu suprugu i njezinu navodnu prošlost, prenosi Jutarnji.

"Well, well, well…

Zanimljivo je gledati jednog osrednjeg skladatelja u slobodnom padu od uglađenih, ljigavih riječi do demonstracije svojeg pravog stanja duha; primitivnog, neinteligentnog i skučenog, začinjenog dozom nemoći i mržnje prema ženama koje su mu apsolutno oduvijek i zauvijek nedokučive, nedostupne, jake…

Osrednji skladatelj, ali NAVODNO dobar poštar, koliko čujem. Ponosni suprug, NAVODNO, bivše plesačice na štangi…

Znate li onu staru balkansku: sve su žene kurve, osim moje majke, žene i kćeri…

Na veliku žalost rvackih klečavaca, koji se pojavljuju posvuda, na najneočekivanijim mjestima, živimo u 21. stoljeću.

Držite se svojih “svetih” i “poštenih” supruga, a ostale žene pustite na miru. Njih možete imati jedino u svojim mokrim snovima. Bijednici!" - poručila je Vlatka Pokos.

Nakon Vlatkine nove objave, za Dnevno se oglasio prozvani Ernest Pelaić, te rekao da je zabrinut za svoju suprugu i kćer.

"Ova žena je potpuno bolesna. Ma nije me briga što mene vrijeđa, ali mojoj ženi sam bio prvi momak i upoznao je s tek navršenih 18. Poštena do boli, nikad ništa ni u bolesnim mislima ove lude nije radila. Bila zaposlena u vrtiću, a sada u zaštitarskoj tvrtki. 

Kći mi je trudna i ne znam kako će ona primiti srcu ove bolesne konstrukcije i laži jer je iznimno osjetljiva na majku. Ali da je prevršila mjeru, je. Da će na ovome ostati, neće!” poručio je uzrujani Pelaić.

Razbuktao se tako rat na društvenim mrežama između Vlatke Pokos i Ernesta Pelaića, poput požara koji upravo bukte u Dalmaciji. Objave postaju sve brutalnije, vrijeđanja sve neprimjerenija, a sve je počelo kad je Ernest Pelaić na svom Facebook profilu objavio snimku sa Splitskog festivala iz 90-ih, te uz nju napisao:

"Direktor festivala Neno Ninčević mi kaže: ‘Pjesma ti je izvrsna, biraj oćes li Borisa Novkovića ili ‘Srebrna krila’. Moj odgovor je u videu. Nakon ove festivalske večeri proveo sam nekoliko kasnih noćnih sati s Vlatkom (moj dragi prijatelj Muc nas je pokušavao ‘uparit’), i tada mi je u povjerenju rekla da uskoro odlazi iz ‘Srebrnih krila’, tada to još nitko nije znao."

Vlatka Pokos reagirala je brzo, bila je uvrijeđena:

"U moru stupidnih i lažljivih medijskih napisa o mojoj malenkosti, naišla sam na jedan koji je u meni izazvao bijes i gađenje. Izvjesni Ernest Pelaić, skladatelj i tekstopisac kojeg znam iz glazbenih krugova iz 90-ih godina, ali ne bih ga stavila niti u kategoriju poznanika, ljigavo izjavljuje kako smo proveli ‘nekoliko kasnih sati zajedno‘ na Splitskom festivalu davne 1994. godine, jer nas je moj dragi kolega i prijatelj Muc ‘pokušavao spariti‘.

NIKAD u životu nisam s dotičnim, za kojeg ne znam niti kako izgleda, provela ‘kasne sate‘ niti mu se povjeravala o odlasku iz Srebrnih Krila", napisala je tada Vlatka u podužoj objavi.

Ni Ernestu nije trebalo dugo da uzvrati na Facebooku:

"Iako sam razmišljao hoću li se javiti na ružan i bespotreban tekst koji je objavila bivša pjevačica Vlatka Pokos na svom Instagramu, došao sam do zaključka da moram odgovoriti.

Nazvala me jako ružnim i pogrdnim imenima i kao takva zaslužuje javni odgovor i to kao blago rješenje u želji da je ne tužim.

Usput ja sam sretno oženjen već 28 godina, otac i djed dvoje unučadi i trećem na putu. Njen odgovor sam shvatio i kao unošenje nemira u moju obitelj.

Iz teksta koji sam objavio na svom FB vidljivo je da je ničim nisam htio omalovažiti ni insinuirati ništa što bi upućivalo na neke eksplicitne konotacije koje se mogu zaključiti samo u konfuznim glavama poput njene.

Čak sam odmah nakon što sam pročitao tekst na Portalu objavio demant onima koji bi ga mogli krivo shvatit, te naveo da nije bilo ništa između nas, što se lako može provjeriti na mom profilu.

Uz to što se bavim skladanjem 35 godina i redovni sam član Hrvatskog društva skladatelja još od 1990. godine, pišem i neke priče koje povremeno javno objavljujem, a koje su ustvari sjećanja na neka lijepa vremena tog meni nekad najdražeg festivala.

Jedan od takvih je bio i taj, s obzirom da sam nakon skladateljske pobjede i GRAND PRIX-a sa pjesmom "Kako ću joj reć da varim“, odlučio da više neću sudjelovati na njemu.

Gđa Pokos očito bolesno željna medijske pažnje, a koju ima zahvaljujući skandalima koje sama stvara, i taj benigni tekst je pokušala predstaviti problematičnim, a pri tom nije birala riječi. Usput sve što je napisala bila je laž i kleveta.

Nazvala me predatorom koji ima mokre snove, istaknuvši da je tada imala samo 19 godina, a što je uvidom u njenu biografiju vidljivo da je i to lagala, jer je tada imala 24 godine, a ja 25.

Za mog dragog prijatelja Muca insinuira da sam ga nazvao provodađijom, što mi ni u kom trenutku u životu ne bi palo na pamet. Volio sam Muca jako, a i ne znam tko nije. Iznimna osoba i izniman glazbenik.

Moje i Mucove priče o njoj i meni su bile naša interna šala, nimalo zlonamjerna, jer smo mu očito oboje bili dragi, žalosno je što i njega, sada već pokojnog uvlači u svoj prljavi tekst.

Gospođo Pokos, da ste jedina žena na svijetu, ni tada ni danas ne bih poželio biti sa vama. Žao mi je što vam to moram reći, ali kriteriji su mi takvi, niste moj tip".

Vlatka mu je nedjelju ujutro odgovorila novom objavom na svom Instagram profilu:

"Znate li što je najkrhkija pojava na Balkanu? Povrijeđeni muški ego. Koji si dozvoljava onako usput, javno blatiti ženu, bilo koju, u ovom slučaju mene. Mene, koja nemam muža, ljubavnika, političkog zaštitnika niti moćnu obitelj. Mene se može onako usput proglasiti ženom s kojom se provode “kasni sati” u kojima se događaju intimne ispovijesti i tko zna što još...

Moja reakcija bila je burna, jer me nema tko braniti niti obraniti osim mene same! Obraniti od ljigavih, bijednih, pokvarenih insinuacija i laži koje uvijek ženu u priči nastoje prikazati lakom; narodski rečeno kurvom. Ernest Pelaić, u svojoj prvotnoj reakciji doslovno kaže “nisam spavao s Vlatkom Pokos”, dakle potpuno svjestan konotacija koje je njegova izjava izazvala u javnosti. Nakon toga slijedi patetična izjava o sretnom braku, djeci i unucima kao da ga to odrješuje bilo kakve odgovornosti od onoga što piše i izjavljuje."

Pelaić je opet uzvratio i napisao:

"Ja stvarno ne znam gdje se ova žena gasi? Ni kriv ni dužan, a već danima me svakodnevno proziva u svojim objavama. Samo sam joj jednom odgovorio i to je bilo to, a ona svakodnevno nove priče priča. Je li problem u tome što sam rekao da nisam spavao sa njom... ne shvaćam? Okani me se ženo.

Tuži me, radi što hoćeš, ali prestani uznemiravat javno mene i moju obitelj. To ti neću dopustit. Stvarno si dosadna, majke mi. Imaš legalne pravne institucije države koju stalno "zauvijek" napuštaš, prozivaš je korumpiranom, pa poduzmi više korak konačno i TUŽI ME!" - poručio joj je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:02