StoryEditorOCM
Zvijezde onlineNEZGODA NA ODMORU

Ela Jerković plivala s morskim psima na Maldivima pa je jedan ugrizao: ‘Sledila sam se od šoka!‘; sve nam je ispričala

Piše Ivana Prgomet
14. listopada 2024. - 18:23

Influencerica Ela Jerković nedavno je bila na Maldivima gdje je doživjela nezgodu. Naime tijekom izleta po otočju, plivala je s morskim psima, no jedan ju je ugrizao!

Nazvali smo Elu koja nam je ispričala što se točno dogodilo.

- Plivanje s morskim psim mi je oduvjek bila želja. Riječ je o za ljude bezopasnoj vrsti, morskom psu “dadilji” koji inače jede ribu - kaže nam Ela.

Ona i društvo s kojim je išla na plivanje s morskim psima dobili su naputke kako se ponašati u moru s njima i instrukcije da ih ne diraju i ne pokušavaju maziti, raditi nagle pokrete rukama ili se gurati između njih.

- Došao je moj red da uđem u more i zaronim među morske pse dok me vodič snimao podvodnom kamerom. Naravno svih pravila sam se pridržavala i dok sam još bila na površini mora vodič mi je objašnjavao u kojem smjeru da zaronim. Osjetila sam ugriz na desnoj podlaktici. Na trenutak sam se sledila od šoka, ali nisam osjetila nikakav oblik agresije od strane morskog psa, nikakve nagle kretnje, imala sam osjećaj kao da me slučajno ugrizao. Zašto? Zato sto vodiči bacaju mrtvu ribu s broda kako bi okupili jato morskih psina u blizinu ljudi u svrhu boljeg iskustva i videa. S obzirom da je vodič bacao ribu u mojoj neposrednoj blizini osobno mislim da je morski pas zabunom ugrizao moju ruku umjesto ribe, nije nastavljao napadati - rekla nam je Ela pa dodala:

image
Privatni Album/

"Iako ta vrsta nije opasna za ljude mislim da mi je morski pas mogao nanijeti puno veće ozljede da je htio odnosno da se radilo o napadu, a ne o “zabuni”. Samo je gricnija, pustija i nastavija plivati o svom poslu haha. S obzirom na moj osjećaj da nema potrebe za panikom nisam je ni izazivala nego sam mirno izašla iz mora na brod kako ne bih napravila paniku među ostalim turistima koji su bili u moru. Da sam počela vrištati i paničariti svi koji su bili u tom trenutku u moru bi vjerovatno prekršili glavno pravilo, a to je da ne mlate rukama i nogama".

image
Privatni Album/

Ella nam kaže da je bila svjesna da se takvo što moglo dogoditi i da zapravo nije iznenađena.

- Ipak sam ušla na njihov teritorij i ne čudim se ovakvoj situaciji. Sve u svemu zanimljivo iskustvo, sve je dobro prošlo, kad sam došla na brod vodiči su mi oprali ranu s jodom i alkoholom. To je bilo dovoljno nisam imala nikakav upalni proces oko rane tako da nisam zatražila daljnju medicinsku skrb, ostao mi je samo kul ožiljak kao suvenir na jedno od najboljih putovanja na kojima sam bila - zaključila je Ela koja će o svemu uskoro objaviti video na svom YouTube kanalu kao i doživljaje s plivanja s morskim psom kitom, kornjačama, ražama, ronjenje sa bocom i malim ajkulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 18:25