StoryEditorOCM
Zvijezde onlineZBOG KOLAČA

Dvije tvrtke slavne talijanske influencerice kažnjene s više od milijun eura zbog nepoštene poslovne prakse

Piše SCENA SD
16. prosinca 2023. - 07:02

Talijanska organizacija za nadzor tržišnog natjecanja kaznila je u petak dvije tvrtke talijanske kraljice influencerica Chiare Ferragni (36) s više od milijun eura zbog nepoštene poslovne prakse.

Dvije tvrtke, Fenice i TBS Crew, pribjegle su obmanjujućim praksama u sklopu komercijalne inicijative "Chiara Ferragni i Balocco zajedno za bolnicu Regina Margherita u Torinu", promovirane između studenog i prosinca 2022., navodi se u priopćenju vlasti. Tijekom kampanje, talijanska konditorska tvrtka Balocco prodavala je limitirano izdanje Ferragni ružičastih božićnih kolača kako bi podržala istraživanje osteosarkoma i Ewingovog sarkoma za torinsku bolnicu, piše The Star.

image

Chiara Ferragni

Zoulerah Norddine/Afp

Prema mišljenju tijela, te su tvrtke "implicirale" potrošačima da će kupnjom tih kolača "pridonijeti donaciji" za kupnju nove opreme za liječenje djece oboljele od tih bolesti. Međutim, "donaciju, u iznosu od 50.000 eura, već je dao Balocco" nekoliko mjeseci prije komercijalne kampanje, napominje udruga za nadzor natjecanja.

Tvrtke Chiare Ferragni "prikupile su više od milijun eura" zahvaljujući ovoj reklamnoj kampanji "a da ništa nisu platile bolnici Regina Margherita u Torinu".  Fenice i TBS Crew kažnjeni su novčanom kaznom u iznosu od 400.000 eura, odnosno 675.000 eura. Balocco će morati platiti kaznu od 420.000 eura.

Instagram zvijezda s 29.7 milijuna pratitelja, Chiara Ferragni postala je istaknuta 2009. godine svojim modnim blogom pod nazivom "Plava salata". Zatim je pokrenula vlastitu kolekciju cipela 2015. godine, prije nego što je surađivala s nekoliko modnih marki, uključujući Dior ili Chanel, i postala poduzetnica s, osim svog bloga, komercijalnim aktivnostima, uključujući internetsku trgovinu.

image

Chiara Ferragni

Sgp/Ddp Usa/Profimedia/Sgp/ddp Usa/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 02:47