StoryEditorOCM

Zbog Johna Travolte javnu televizijsku kuću naših susjeda kaznilo ogromnom svotom: moraju platiti 206.000 eura

Piše SCENA SD
25. srpnja 2024. - 21:41
Amadeus i John Travolta u Ariston Theatru u San RemuMarco Alpozzi/lapresse/profimedia/Marco Alpozzi/lapresse/profimedia

Talijanska uprava za komunikacije osudila je RAI na plaćanje pozamašne kazne zbog tajnog oglašavanja u vezi s nastupom Johna Travolte (71) na velikoj pozornici festivala u San Remu.

RAI mora platiti kaznu od 206.000 eura, objavilo je tijelo za komunikacije Agcom. Zvijezda filmova "Groznica subotnje večeri", "Grease" i "Pakleni šund" pojavila se na pozornici kazališta Ariston u privlačnim bijelim tenisicama poznatog talijanskog brenda cipela, čiji logo nije pikseliziran.

image

Amadeus i John Travolta u Ariston Theatru u San Remu

Marco Alpozzi/lapresse/profimedia/Marco Alpozzi/lapresse/profimedia

Vlasti su incident klasificirale kao "iznimno ozbiljan" jer su se cipele vidjele tijekom najgledanijeg televizijskog programa RAI-a i tijekom pojavljivanja međunarodno poznatog gosta. Pri određivanju kazne nadležno tijelo je uzelo u obzir činjenicu da je RAI već bio kažnjen zbog tajnog oglašavanja tijekom prethodnog izdanja festivala u San Remu.

Festival pjesama u San Remu najpopularniji je glazbeni događaj na talijanskoj televiziji i održava se svake godine u veljači. Mnoge zvijezde talijanske pop scene bile su na festivalu posljednjih godina, uključujući Zucchera, Erosa Ramazzottija, Lauru Pausini i Vasca Rossija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 03:03