StoryEditorOCM
TV&Realityima 70 godina

Sjećate li se serije ‘Povratak u Eden‘? Pogledajte kako danas izgleda glavna junakinja koju su unakazili krokodili

Piše Scena SD
7. rujna 2024. - 10:05

Australska serija ‘Povratak u Eden‘ snimana je od 1983. do 1986. godine, a kao i svugdje u svijetu gdje se prikazivala, i kod nas je stekla veliku popularnost.

Priča prati glavnu junakinju Stephanie Harper, koju su njezin suprug Greg i prijateljica Jilly bacili u rijeku punu krokodila. Ona to preživi, napravi plastičnu operaciju, mijenja ime u Taru, postaje uspješni model i počinje se osvećivati.

Stephanie je glumila australska glumica Rebecca Gilling i ta joj je uloga donijela veliku slavu. Rođena je 3. studenog 1953. u u Sydneyju, a prije ulaska u svijet glume bavila se manekenstvom, baš kao i njezin lik u seriji.

- Povratak u Eden‘ bila je najveća uloga koju sam dobila. Bilo je to jako zabavno raditi na toj seriji. Zbog dobrog scenarija bila je to naša ‘Dinastija‘ s australskom pričom. Pokušala sam svoj lik učiniti što normalnijim, tipičnom seoskom djevojkom. Nikada me nije prestajalo čuditi koliko je serija postala međunarodno popularna. Primila sam doslovno tisuće pisama, od istočne Europe do Azije. Jedina glumačka nagrada za tu ulogu koju sam dobila bila je za glumicu godine u Jugoslaviji. Nažalost, nisu mi je uručili osobno - jednom je ispričala Rebecca.

Danas joj je 70 godina, više ne glumi, bavi se humanitarnim radom i uspješna je aktivistica za zaštitu okoliša (direktorica je ekološke zaklade Planet Ark). Ima dvoje djece, a od supruga Tonyja razvela se 2003.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 07:21