StoryEditorOCM
TV&RealitySjene prošlosti

Jeste li gledali novu hrvatsku sapunicu? Komentari pljušte sa svih strana: ‘Serija u kojoj svi govore književnim?‘

Piše Scena SD
2. rujna 2024. - 22:46

Večeras je na RTL-u krenula nova domaća sapunica Sjene prošlosti u kojoj glavne uloge imaju Marina Fernandez, Jelena Perčin, Dajana Čuljak i Ana Maras Harmander.

Serija je remake turskog hita Osveta u štiklama (Ufak Tefek Cinayetler), koja se prikazivala u Hrvatskoj od 2018. do 2020. godine. Prva epizoda počinje zabavom u dvorištu vile koju iznenada prekida šokantan zločin.

Nakon premijerne epizode na forumu i društvenim mrežama zaredali su se komentari, a ono što iznenađuje jer to nije uobičajeno za hrvatske serije - kritike gledatelja uglavnom su pozitivne.

image

Jasmin Mekić i Jelena Perčin

RTL

Izdvojili smo neke od njih:

Pogledao malo turski original, pa to je totalno preslikano sve, isto kadrovi, sve isto. Ali osim što mi je turska verzija dosadna, i nezanimljiva, čak mi se ova naša verzija i sviđa kakva god da je...

Gluma jest malo lošija. I onako malo kao “forsiranje dosta turske verzije”. Al zanimljivi su ne mogu reć. Ovo ima pontecijala. Možda ispadne najbolja RTL-ova serija. 

Lijepo je vidjeti Marinu Fernandez ponovno u glavnoj ulozi, mimika, gluma, izgled, savršenstvo.

Očekivano loše. Odoh na konkurenciju.

Meni je svakako dosta bolje od San snova, pogledao sam samo prvu i dalje nije išlo.

Serija u kojoj svi govore književnim? Ne znam kad sam to zadnji put vidio. Al, malo me to nervira. Daj mi neki kaj, nekog Zagorca ili Dalmatinca.

Turski štih totalni krindž, previše slowmotiona, na veliku većinu nepotrebnog - npr. kad Paula ulazi u stan. Meni Perčin baš dobra, Čuljakica mi je zapravo najkritičnija.

Negledljivo preglumljavanje. Scenaristi ne koriste razgovorni stil, otac s djetetom razgovara na tvrdom standardu. Kao i prijateljice na cesti. Svi interijeri su kao katalog Mima namještaja, a glumi se glamur, likovi namontirani, nema neposrednosti. Užas.

Već gotovo? Nemam pojma što bi rekao, niti me privlači niti me odbija.

Bezveze mi je kraj prve epizode, očekivao sam neku napetu scenu. Uglavnom, zanimljiv početak, ima potencijala. Meni je Čuljakica okej, prosjek, a Perčin mi preglumljava. Marasica iznenađujuće dobra, a bome i Fernandez je odlična.

Kraj je bezveze jer u originalu tu nije bio kraj, epizoda se dalje nastavlja. Turska epizoda traje preko 2 sata, a kod nas oko 40 minuta.

Meni je super. Drugačija od ovih do sad. Vrlo brzo se scene izmjenjuju tako da drže pažnju za razliku od dosadašnjih.

Pilot mi se jako svidio, zapravo više me ugodno iznenadio nakon loših promo materijala. Fernandez isto tako, u promosima mi je izgledala očajno loše, a u pilotu je jako dobro odglumila sve. Konačno drukčija priča, malo krimi trilera, meni se jako sviđa, nastavljam pratiti i dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:54