StoryEditorOCM
TV&RealityU NADI JE SPAS

Jerry Seinfeld nagovijestio je okupljanje stare ekipe i ponovno snimanje finala kultne serije

Piše Tanja Vučićević/Gloria
11. listopada 2023. - 07:31
Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus, Jerry Seinfeld i Michael RichardsSupplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Kada je na stand-up nastupu u bostonskom kazalištu Wang nagovijestio da razmišlja o kreiranju novog završetka kultne serije "Seinfeld", komičar i glumac Jerry Seinfeld potaknuo je "tsunami" upita o tome što će se, kada i kako snimiti? Finale jednog od najutjecajnijih sitcoma u povijesti televizije nije svima sjelo. Prikazano je prije 25 godina, u svibnju 1998., gledalo ga je 76 milijuna gledatelja i od tada do danas od Jerryja Seinfelda fanovi svako toliko zatraže prekrajanje finala i nove epizode. Dosad je odolijevao, no kada mu je isto pitanje postavljeno i tijekom nedavnog stand-upa u Bostonu, rekao je: "Pa, imam malu tajnu o kraju. Ali zapravo to ne mogu ispričati jer je to tajna", počeo je komičar i nasmijao punu dvoranu, piše Gloria.

 

"Dogodit će se nešto što ima veze sa završetkom", nastavio je. "Još se nije dogodilo, ali Larry i ja razmišljali smo o tome. Tako ćete vidjeti. Vidjet ćemo", izjavio je Seinfeld spominjući sukreatora serije koji je s njim razvijao priču do sedme sezone, piše The Guardian.

Komičar Larry David vratio se, naime, u projekt napisati sa Seinfeldom finale, a kako njime mnogi nisu zadovoljni (poslije urnebesnih devet sezona i 180 epizoda, očekivalo se više), postoji mogućnost da se sudbine svima znane četvorke, Cosma Kramera (Michael Richards), Georgea Constanze (Jason Alexander), Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) i Jerryja Seinfelda, drugačije raspletu.

image

Michael Richards, Julia Louis-Dreyfuss, Jerry Seinfeld, Jason Alexander 

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Završna epizoda počinje letom privatnim zrakoplovom nakon što je ekipa televiziji prodala ideju o "humorističnoj seriji ni o čemu". Krameru je u uhu ostala voda poslije kupanja i počinje skakati po zrakoplovu ne bi li ju istjerao van. Kako je oduvijek bio "spretan", uspijeva se dokotrljati do kokpita gdje prouzroči "kuršlus".

Prisilno slijeću u gradić Latham, Massachusetts, gdje se onako kako samo oni umiju, izruguju punašnom, opljačkanom lokalcu. Naposljetku završe u zatvoru gdje im sude zbog prekršenog zakona "dobrog Samaritanca" jer ne samo da nisu pomogli osobi u nevolji, nego su se zezali na njen račun. Tužitelj je, osim oštećenog, u sudnicu pozvao sve koje je kultna četvorka na ovaj ili onaj način povrijedila i ismijala.

image

Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfuss,  Michael Richards i Jerry Seinfeld 

Castle Rock-west-shapiro - Album/Album/Profimedia/Castle Rock-west-shapiro - Album/album/profimedia

Pojavila se i bakica kojoj je Elaine otela posljednji mramorni kolač u slastičarnici, nakon što joj ga je starica odbila prodati za veću cijenu. Došao je, među ostalima, i "jušni nacist" kojeg je Elaine upropastila jer se slučajno domogla recepta za njegovu slavnu juhu i objavila ga. Bila je i Marla Penny, Jerryjeva bivša djevojka, inače djevica kojoj je spontani razgovor o seksu s Elaine, a potom i raskid veze s Jerryjem, prouzročio traumu, piše Gloria.

Sudac je četvorku osudio na godinu dana zatvora, a dok u ćeliji razglabaju ni o čemu, ne vjerujući u to što im se dogodilo, Krameru iz začepljenog uha napokon iscuri voda, zbog koje je nastao cirkus. Budući da se ove godine obilježava okrugla obljetnica od finala, fanovi serije iz 90-ih koja se emitira na Netflixu, nadaju se okupljanju stare ekipe i ako ništa drugo, snimanju novog finala. Svojedobno je ocijenjeno kao "neuobičajeno i napuhano", bez uobičajenih šala, stoga se od Seinfeldovih riječi "vidjet ćemo" očekuje da nešto doista napravi po tom pitanju.

image

Jerry Seinfeld i supruga Jessica 2023. godine

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 04:27