StoryEditorOCM
TV&Realitydoktorica nogometa

Analitičarka u emisiji o nogometu prvi put u povijesti hrvatske televizije: Tihana je u studiju zamijenila Jeličića

Piše L.G./JL
2. srpnja 2024. - 21:27

- U studiju emisije ‘EURO 2024‘ prvi put imamo analitičarku - to je profesorica nogometa na Kineziološkom fakultetu, Tihana Nemčić Bojić, koja je u praćenju EP-a pojačala uigranu ekipu HTV-ovih stručnih analitičara koju čine Vedran Ješe i Mario Cvitanović - priopćio je u utorak HRT. Podsjetimo, analitičarsku poziciju nedavno je napustio Joško Jeličić.

Bivša reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije i profesorica nogometa na Kineziološkom fakultetu te velika zaljubljenica u nogomet, i dosad je pratila EURO te gubila živce uz hrvatske nastupe, piše portal Križevci.info, a prenosi Jutarnji

- Nemoguće je izbjeći emocije, ali s obzirom na posao i fakultet, sa studentima uvijek pokušavam što objektivnije analizirati utakmice, tako da se trudim da sam uvijek u nekakvom izoliranom okruženju, da nije navijački dio, pa da onda mogu vidjeti što se u stvari dogodilo i na kraju analizirati s drugima - kaže Nemčić Bojić, koja je osnovnu školu i gimnaziju završila u Križevcima.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Na pitanje je li gledala utakmicu između Slovenije i Portugala, odgovorila je: "Da, malo pripreme za danas, ali naravno, Slovenije nam je svima žao. Oni su imali svoje prilike, no na kraju opet dođe do izražaja to iskustvo, kvaliteta portugalske reprezentacije, možda čak i očekivano na kraju".

Ova doktorica nogometa, koja predaje na Kineziološkom fakultetu, i sama ga je počela igrati kad joj je bilo 12 godina. Prvo je trenirala u Križevcima s dječacima, a kasnije igrala za ŽNK Dinamo, bila članica U19 hrvatske nogometne ženske reprezentacije, ali i trenerica mlađih ženskih reprezentacija te članica hrvatske ženske A reprezentacije.

Na fakultetu se pak zaljubila u futsal, koji je tri sezone igrala za prvoligaške ekipe Breganze i Cagliari u Italiji, objavio je portal OK360. Bila je i prva Hrvatica koja je potpisala profesionalni ugovor u futsalu. Nakon tri operacije lijevog koljena prestala je aktivno igrati. Njezino najnovije postignuće je imenovanje za izbornicu hrvatske ženske futsal reprezentacije.

image
Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 21:29