StoryEditorOCM
ShowbizFORŠPAN ‘HERETIKA‘

Zvijezda romantičnih komedija napravila veliki zaokret: britanski glumac je gotovo neprepoznatljiv u novom hororu

Piše Marko Njegić
26. lipnja 2024. - 21:50

Novi horor triler kompanije A24 možda ne bi bio neka ekstra vijest s obzirom da su pod njezinim logom već izašli ”Vještica”, ”Naslijeđeno zlo”, ”Festival straha”, ”X”, ”Pearl”...

No, zanimljivo je da u tom hororu glavnu ulogu igra nitko drugi doli zvjezdani glumac Hugh Grant, najpoznatiji prvenstveno po nastupima u romantičnim komedijama kao što su ”Ja u ljubav vjerujem” i ”Zapravo ljubav”.

Horor triler se zove ”Heretic”, a Grant glumi đavlijeg negativca koji će mladim misionarkama (Chloe East, Sophie Thatcher) prirediti igru mačke i miša kad pokucaju na njegova vrata.

Iza filma koji bi kinopremijeru trebao imati u studenome stoji dvojac Scott Beck-Bryan Woods (scenaristi horora ”Mjesto tišine” i ”Boogeyman”, redatelji SF akcijske avanture ”65”).

Prvi foršpan djeluje intrigantno, posebice zbog gotovo neprepoznatljivog Granta koji posljednjih godina radi odmak od nekadašnjeg imidža (”Gospoda”, ”Wonka”, ”Režim”), ali ovo je prvi pravi horor u njegovoj karijeri. Najviše što se Grant približio žanru bilo je 1988., kad je glumio u horor komediji ”The Lair of the White Worm” Kena Russella.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 21:51