StoryEditorOCM
ShowbizPOSTALI PRIJATELJI

Zbog zgodnog Messijevog tjelohranitelja su i neznalice počele pratiti nogomet; Bivši marinac i sam je postao zvijezda

Piše Marija Čović
20. kolovoza 2024. - 16:12

Mnogima je zapeo za oko već prije, a onda je postao hit na društvenim mrežama kad su se počeli objavljivati snimke na kojima se vidi kako sprinta uz rub nogometnog terena i punom brzinom ulijeće unutra kako bi preambiciozne navijače spriječio da dođu do svog idola, argentinskog nogometnog čarobnjaka Lea Messija.

image

Yassine Cheuko po potrebi dojuri na teren kako bi Lea Messija zaštitio od navijača koji pokušavaju doći do svog idola

@shoploveanne/tmx/mega/The Mega Agency/Profimedia/@shoploveanne/tmx/mega/The Mega Agency/Profimedia

Radi se o Messijevom tjelohranitelju imenom Yassine Cheuko, specijalistu za borilačke sportove, čije snimke brutalno napornih vježbi, kojima se održava u vrhunskoj formi, također imaju sve više pregleda na društvenim mrežama.

Lionel Messi je prošle godine nastavio karijeru u američkom klubu Inter Miami, čiji je suvlasnik engleska nogometna legenda David Beckham i navodno je upravo njegova osobna preporuka dovela do toga da klub angažira Cheuka kao Messijevog tjelesnog čuvara.

image

Yassine Cheuko, tjelohranitelj Lea Messija

Stringer/Afp/Profimedia

Dio njegovog posla je i da tijekom utakmica uz rub terena prati Messijevo kretanje i po potrebi uleti na teren kako bi ga zaštitio od navijača koji upadnu na igralište želeći se približiti jednom od najboljih nogometaša u povijesti, zagrliti ga i možda snimiti selfie, a onima s kojima Messi pozira za selfie sklanja ruke s njegovih ramena.

Snimke pokazuju kako Cheuko to vrlo uspješno radi, a kapetana Inter Miamija štiti i prije i poslije utakmica prateći ga u stopu poput sjene, kao i tijekom njegovih izlazaka u javnost s obitelji, primjerice tijekom šopinga.

Informacije o Cheuku govorile su kako se radi o bivšem američkom marincu koji je služio u Iraku i Afganistanu, ali su točnost tih informacija neki bivši mornarički "tuljani" doveli u pitanje tvrdeći kako nitko od njih nije čuo za njega kao pripadnika elitne vojne postrojbe.

Bivši marinac ili ne, Cheuko je u međuvremenu postao zvijezda štiteći slavnog Argentinca. No, nije to samo njegov posao, navodno je ekipa od oko 50 zaštitara angažirana na Messijevog zaštiti 24 sata dnevno, a Cheuko je samo najeksponiraniji od njih s obzirom da nogometaša prati i dok je na terenu.

image

Yassine Cheuko pažljivo prati što se događa dok Leo Messi izlazi iz klupskog autobusa

Sopa Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia

Prema nekim medijskim izvješćima, Cheuko za svoj posao dobiva godišnju plaću od oko tri milijuna dolara, a mnogi na društvenim mrežama kažu kako zaradi svaki cent s obzirom na zaštitu koju pruža najvećoj zvijezdi američke nogometne lige. U jednom intervjuu 35-godišnji Cheuko je kazao kako ga Messi ne smatra samo svojim tjelohraniteljem nego i prijateljem.

- Razgovaramo, smijemo se i bolje upoznajemo. Uvijek me poziva na ručak i dobro se odnosi prema meni – kazao je Cheuko.

A kad je prošle godine Messi osvojio Zlatnu loptu, u zrakoplovu je trofej dao Cheuku da ga drži. On je mislio da nogometaš želi da ga negdje odnese, ali Messi je tada supruzi Antoneli i njihovim sinovima Thiagu, Ciru i Mateu, tvrdi Cheuko, rekao "dobitnik Zlatne lopte za najboljeg tjelohranitelja je Yassine".

- Bio je to predivan trenutak i riječi najboljeg igrača na svijetu koje nikad neću zaboraviti. Osjećam se kao član njegove obitelji i jako se trudim da ga zaštitim, ne samo fizički nego i psihički, jer ima povjerenja u mene i ovisi o meni. Zbog toga sam potpuno fokusiran na njega – rekao je Cheuko o Messiju za kojega kaže da je vrlo skroman.

A oni koji imaju priliku pratiti američku nogometnu ligu, zasigurno će, ako već nisu, primijetiti tjelohranitelja koji na utakmicama Inter Miamija budno pazi na Argentinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 23:10