StoryEditorOCM
ShowbizFATALNI GEORGE

Vječni neženja je i prije Amal bio u braku, i to s uspješnom glumicom iz poznate obitelji! Vjenčali su se preko noći...

Piše scena sd
5. kolovoza 2024. - 14:47

Godinama su mu mnogi tepali da je najpoželjniji neženja, a sve se promijenilo kad je u njegov život ušla lijepa i britka Amal Alamuddin. “Vječni neženja” 2014. je potpisao bezuvjetnu kapitulaciju, a odvjetnica za ljudska prava postala je gospođa Clooney.

Međutim, malo je poznato da Georgeu Clooneyu brak s Amal, koja mu je rodila kasnije i dvoje djece, nije prvi.

Vječni neženja ipak nije toliki neženja....

Naime, prije nego što je postao jedan od najvećih hollywoodskih zavodnika, George Clooney bio je u braku s poznatom glumicom, no pokazalo se da to nije bila ljubav života.

Godine 1989. Clooney se oženio glumicom Taliom Balsam, koja potječe iz poznate glumačke obitelji. Otac joj je glumac Martin Balsam, majka glumica Joyce van Patten, piše Glossy.

Karijeru je započela krajem sedamdesetih, kad i George Clooney, a upoznali su se 1984., kada su zajedno igrali u predstavi. Ubrzo su se zaljubili, uplovili u vezu, no pokazalo se da je ona kratko trajala i par se razišao.

U međuvremenu, Clooney je dvije godine proveo s Kelly Preston, od koje se razišao 1989., a iste godine ponovno se povezao s Taliom Balsam i zaprosio je. Vjenčali su se preko noći - sjeli u avion i otišli u Las Vegas odjednom reći "da".

Međutim, u braku su proveli samo tri godine.

- Bilo je to jako teško razdoblje - rekao je jednom prilikom Clooney za Vanity Fair. Clooney 1992. podnio zahtjev za razvod i od tada je u nekoliko navrata spomenuo da želi djecu ali da se više nikada ne vidi u braku.

Clooney je nakon toga izlazio s mnogo poznatih žena poput Cameron Diaz i Charlize Theron, a s Taliom je ostao u dobrim odnosima.

Ipak brak

Iako je rekao da se nikada više neće ženiti, danas je 10 godina sretno oženjen s Amal.

Ljubav odvjetnice i glumca Georgea Clooneya razvijala se uzduž i poprijeko globusa. Upoznali su se u Veneciji, tijekom dobrotvorne večere na kojoj su oboje sudjelovali. Dok je Clooney, poznat po političkom i humanitarnim angažmanu, bio fasciniran elokvencijom i ljepotom šesnaest godina mlađe žene, ova se prema njemu držala rezervirano, piše portal Povijest.

image

 Amal Clooney

Tolga Akmen/Afp

Amal je ljubazno, ali odlučno odbila glumčev poziv na spoj, pravdajući se poslovnim obavezama. Zaintrigiran, pokušao je ponovno nekoliko dana kasnije, da bi s druge strane veze ponovno čuo grlen glas kako mu objašnjava da se, eto, ne uklapa u raspored. Prihvaćanje poraza nije bilo opcija za osvajača Clooneyeva kalibra. Amal je nazvao i treći put. Potrošivši izgovore, pristala se naći s njim.

image

George i Amal Clooney

Frederic J. Brown/Afp

Papaarazzi su ih prvi put snimili ljeto 2013. godine, u taverni Bernes u Londonu.

Tijekom zajedničkog odmora na Sejšelima, glumac je još poput kopca vrebao na kamere, da bi igra skrivača završila tijekom safarija u Tanzaniji, gdje su snimljeni u nježnom zagrljaju. Nakon pola godine poznanstva, Clooney je shvatio da je spreman za ono od čega je čitav život bježao kao vrag od tamjana, brak.

Ljubav Amal Alamuddin i Georgea Clooneya okrunjena je ondje gdje je i rođena, u bajkovitoj Veneciji. Fešta koju su imali trajala je puna četiri dana, a 2017. godine dobili su blizance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 11:30