StoryEditorOCM
ShowbizPRERANO PREMINUO

Velika tuga među zvijezdama, opraštaju se od slavnog Komižanina, našeg poznatog vizažista; ‘Bio je jedan od najboljih‘

Piše Marija Pavić /JL
14. listopada 2024. - 15:42

Odlazak hvaljenog vizažista zavio je modnu scenu u crno, mnogi ga oplakuju...

Šok, nevjerica, tuga, samo su neke od emocija koje se ne prestaju izmjenjivati otkako je cijenjeni make-up artist Bojan Jončić iznenada preminuo 11. listopada u 37. godini života. Mnogi ga oplakuju i malo je riječi kojima se može opisati praznina koja je nastala. Odlazak rođenog Komižanina, hvaljenog vizažista i prije svega osobe koja je zračila vedrinom, zavio je modnu scenu u crno pa se sada brojni opraštaju, piše Jutarnji list.

Jedan od njih je i Veljko Marton, vlasnik Martimexa, gdje je radio Jončić. "To je jedna jako tužna situacija. Mi smo izgubili jednog najboljeg vizažista, što je za kompaniju koja se bavi ljepotom veliki gubitak, ali naravno, još više jer je to gubitak jednog mladog života. Nažalost, neki stvari su nepredvidive. Bojan je bio u Chanelu i Martimexu na Trgu dugi niz godina. Onda je prešao u naš preuređeni salon na Britancu i tamo je radio jako puno s našim poznatim ženama koje su kod njega dolazile na šminkanje prije nastupa. Imao je jedan veći nivo nego što je to bilo uobičajeno kod jednog vizažista. Stvarno je bio svjetske kvalitete", rekao je Marton.

Svjetski, a naš bio je Jončić i za art modela Josipa Tešiju, koji se od cijenjenog vizažista oprostio na Facebooku emotivnom objavom. "Ni u najgoroj noćnoj mori nisam mogao zamisliti da je ovo naš zadnji editorijal, tvoje zlatne ruke i talent šminkanja. Zbogom, dragi moj prijatelju i suvremeniče Bojane. Mirno plovi u dubine svemira, negdje gore ćeš šminkati predivne nimfe. Hvala ti za sve, ljepotu koju si mi davao i umjetnost, dragi Bojane. Zauvijek u srcu i divnim modnim editorijalima u kojima si me napravio čudesnim,... Bio si svjetski, a naš”, napisao je Tešija, koji je u razgovoru za Jutarnji govorio o tome koliko je Jončić bio vedar i nasmijan, ali i izniman profesionalac.

Tužna vijest potresla je i make-up umjetnicu Simonu Antonović koja je, iako nije surađivala s Jončićem, osjećala kao da ga poznaje. "Nisam ga pozvala dobro, ali ovo koliko jesam mogu reći da je bio osoba o kojoj se nikada ništa loše nije pričalo. Bio je simpatičan, samozatajan i drag. Potresena sam. Baš sam šok doživjela. Iako ga ne poznajem, on je mene jako lijepo podržavao, a i ja njega. Ne znam, što bih rekla – tuga velika. Nažalost nismo imali priliku surađivati, ali evo, kao da ga poznajem. Jako je to tužno", podijelila je Antonović.

Ipak, dobro ga je poznavao vizažist Saša Joković jer su često radili skupa na revijama. "On je uvijek bio skroman i zapravo nikada nije bio svjestan koliko je talentiran. Osim što je bio talentiran, bio je divan. Svima će jako nedostajati", rekao je Joković.

Inače, Jončić je tijekom svoje karijere radio za brojne poznate brendove, ali i osobe. Jedna od njih bila je i novinarka Dijana Čuljak koju je mladi vizažist šminkao godinu dana. "Mene je Bojan šminkao skoro godinu dana kada sam radila u Hanza Mediji podcaste s doktorima Antom Bagarićem i Hrvojem Handlom, za svoju emisiju ‘Bez brige s Dijanom‘, gdje sam ugošćavala psihijatre. Tako smo se upoznali", prisjetila se Čuljak pa nastavila.

"Bojan je bio super dečko, genijalac, dobre volje, nasmijan, volio je to što radi. Uvijek smo se zezali, šalili, uvijek neka dobra energija... Ja sam se šokirala kada sam saznala, nisam mogla vjerovati...", kazala je novinarka kojoj je sat vremena s njim, dok ju je šminkao, bila čista radost.

Otkrila nam je Čuljak i da je Jončića srela samo par dana ranije. "Srela sam ga par dana ranije u gradu i kako se nismo sad dugo vidjeli, pozvao me da navratim u Martimex. Rekao je da je sretan, da mu je lijepo tamo i da dođem pa ćemo na kavu. Tu kavu nikada nismo popili...", zaključila je Čuljak, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 15:44