StoryEditorOCM
ShowbizPaul Di‘Anno

Umro prvi pjevač kultne grupe Iron Maiden: lani je u znak zahvale pjevao Hrvatima, evo što je poručio našim liječnicima

Piše SCENA SD
21. listopada 2024. - 18:22

Bivši pjevač Iron Maidena, Paul Di‘Anno, preminuo je u 66. godini. Pravim imenom Paul Andrews, glazbenik je preminuo u svojoj kući u Salisburyju, prenosi The Sun.

Di‘Anno je posljednji put nastupio u Zagrebu u listopadu prošle godine, kako bi se zahvalio svim Hrvatima koji su mu pomogli na njegovom putu prema ozdravljenju.

image

Paul Di‘Anno je godinama nastupao u invalidskim kolicima

Vedran Levi/Cropix

"Hrvatski liječnici su me spasili, vaši su stručnjaci jedni od najboljih. Vratili su me na noge, nakon što su mi u Engleskoj rekli da mi spasa nema i da vjerojatno više nikad neću hodati. Zahvaljujući vašim stručnjacima vratila mi se vjera u oporavak i povratak na pozornicu" - ispričao je tada za 24sata.

Legendarni pjevač je doprinio dvama kultnim albumima Iron Maidena: istoimenom albumu Iron Maiden iz 1980. i albumu Killers iz 1981. No kasnije je izbačen iz benda, a njegovo je mjesto suvereno zauzeo Bruce Dickinson, koji je desetljećima zaštitni znak Iron Maidena.

image

Paul Di‘Anno 2022. na pozornici u Zagrebu: ondje su se kupovali DVD-ovi, majica i knjige, te se prikupljala sredstava za tri operacije koje su čekale pjevača

Vedran Levi/Cropix

Nakon Iron Maidena, Di‘Anno je vodio razne bendove kao što su Killers i Battlezone, a izdavao je i solo albume. Unatoč teškim zdravstvenim problemima tijekom posljednjih godina, zbog kojih je bio u invalidskim kolicima, Paul je nastavio zabavljati svoje obožavatelje diljem svijeta.

"Njegov prvi retrospektivni album ‘The Book of the Beast‘, objavljen ove godine u rujnu, sadržavao je njegove najbolje radove od napuštanja benda", stoji u objavi izdavačke kuće Conquest Music, koja je zamolila obožavatelje da poginu čašu u njegovu čast.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 19:40