StoryEditorOCM
Showbizslavi 44. rođendan

U burnoj vezi ona ga je vjerno čekala, a onda je njegov potez prelio čašu: težak period završio je mučnim razvodom

Piše Monika Kavedžić/JL
20. srpnja 2024. - 23:13

Od djevojčice iz malog gradića u Brazilu do jedne od najpoznatijih manekenki na svijetu. Gisele Bündchen nije niti mogla sanjati da će joj školski izlet u potpunosti promijeniti život, a do svoje 14. godine čak nije niti znala da modeling postoji. Danas manekenka slavi svoj 44. rođendan, a tijekom karijere duge 30 godina je doživjela ogromne uspjehe i radila za neke od najpoznatijih svjetskih brendova.

Modni agent ju primijetio u trgovačkom centru

Sve je krenulo u gradu Tres de Maio, gdje je Gisele rođena 20. srpnja 1980. godine. Odrasla je u Horizontini s majkom koja je umirovljena bankovna činovnica, ocem koji je radio kao sveučilišni profesor te s pet sestara.

image

Gisele Bündchen

Vanessa Carvalho/Brazil Photo Press Via Afp

S obitelji je živjela u maloj kući s tri sobe, a sa svojim je sestrama bila izrazito bliska. "Slagale smo se kao šest najboljih prijateljica", rekla je. Kako je ranije rekla, kao mlađa je bila pomalo muškobanjasta, a najviše se voljela penjati po drveću i trčati po dvorištu. Nije nikad niti sumnjala da će postati svjetski poznata manekenka jer se u to vrijeme najviše htjela baviti odbojkom.

image

Gisele Bündchen

Angela Weiss/Afp

Kao dijete je bila i izrazito hiperaktivna zbog čega su je roditelji upisali na balet, gimnastiku i modeling. "Bila sam ekstremno hiperaktivna kao dijete, skakala sam po zidovima. Da sam bila u SAD-u, mislim da bi mi davali lijekove", rekla je jednom prilikom za Vanity Fair. Gisele je odrasla uz sestru blizanku, Patriciju, koja je u djetinjstvu bila u potpunosti drugačija od nje. "Za razliku od mene, Gisele je bila jako pričljiva i nije se bojala otići od kuće na neko vrijeme kad je bila mala", ispričala je Patricia ranije.

image

Gisele Bündchen

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Bundchen je uživala u svom djetinjstvu, a lijepo joj je bilo i u školi. Bila je kapetanica odbojkaškog tima i imala je dobre ocjene. Međutim, s 14 godina joj se život promijenio. Sa školom je otišla na izlet u Rio De Janeiro gdje ju je agent Elite Model Managementa primijetio u trgovačkom centru. Gisele je ubrzo odustala od škole i uplovila u manekenske vode. Manekenka se prisjetila svojih početaka za "CBS This Morning". U emisiji je napisala pismo mlađoj sebi te u njemu opisala svoj prvi susret s agentom.

"Na tvoje iznenađenje, agent ti je prišao zbog tvog jedinstvenog izgleda. Ispostavilo se da su nasilnici u školi, koji su te zadirkivali zbog izgleda, bili u krivu. Na početku ćeš rijetko pronaći posao i moraš naučiti kako upravljati svojim novcem da bi imala dovoljno za hranu", tada je rekla. Inače, ranije je progovorila o tome kako su je njezini vršnjaci često zadirkivali zbog toga što je bila mršava i jako visoka.

Preselila se u veliki grad pa doživjela veliki uspjeh

Na samom početku karijere joj je bilo izrazito teško. Kako se prisjetila za New York Times, često su joj govorili da ima "male oči i velik nos" te da nikada neće biti na naslovnici časopisa. Gisele je napustila grad u kojem je odrasla i preselila se u Sao Paulo, što joj je također bilo jako teško. Nije se brzo mogla naviknuti na život u velikom gradu. "Prvi put kad sam putovala sama je bilo u grad s 22 milijuna ljudi". Gisele je tada uz sebe imala 50 dolara koje joj je otac dao za taksi do novog stana, ali je ona odlučila putovati podzemnom željeznicom kako bi uštedjela novac. Međutim, džeparoš joj je ukrao novčanik, a ona je ostala bez novca. "Bilo je takvih slučajeva, ali sam brzo naučila", poručila je Gisele.

image

Gisele Bündchen

/Shutterstock

Godinu dana nakon što ju je primijetio modni agent, prijavila se za natjecanje Look of the Year, gdje je završila na drugom mjestu nacionalno i na četvrtom mjestu globalno. Sljedeće se godine preselila u New York, a ubrzo je bila dio revije na Tjednu mode u New Yorku. Gisele se 1997. godine pojavila na naslovnici brazilskog Voguea, nakon čega su je prepoznali u cijelom svijetu. Na naslovnici američkog Voguea je završila 1999., a iste su je godine prozvali modelom godine prema Vogueu.

Godinu dana kasnije je postala zaštitno lice Victoria‘s Secreta, na čijim je revijama hodala sedam godina. Od tada je nosila revije za najpoznatije modne brendove uključujući Christian Dior i Valentino. Osim uspjeha u svijetu modelinga, Gisele se okušala i u glumi te je dobila ulogu u filmu "Vrag nosi Pradu".

Burna veza s glumcem i ljubavna priča s nogometašem

U isto vrijeme kad se pojavljivala na naslovnicama brojnih časopisa, započela je i vezu sa slavnim glumcem Leonardom DiCapriom. Zajedno su bili od 1999. do 2005. godine, ali je njihova veza bila sve samo ne savršena. Kako je W Magazin pisao 2002. godine, prekinuli su barem jednom, a onda se pomirili. Neko su vrijeme kružile i glasine da će se par vjenčati, ali do toga nikad nije došlo.

image

Leonardo DiCaprio i Gisele Bündchen

Jeff Haynes/Afp

Kratko nakon prekida s Leonardom, Gisele je upoznala igrača američkog nogometa Toma Bradyja. U prosincu 2006. godine su izašli na spoj na slijepo koji su dogovorili njegovi prijatelji. Odmah su se svidjeli jedno drugom. O njihovom prvom susretu je Tom pričao za WSJ. "Mislim da je jedan poziv koji mi je promijenio život bio onaj mog prijatelja Eda, koji me nazvao jedan dan i rekao da poznaje jednu djevojku i da misli da je moram nazvati. Naposljetku sam je nazvao i ispostavilo se da je ona ljubav mog života", rekao je tada.

image

Gisele Bündchen 2017. godine

Angela Weiss/Afp

Gisele je pak smatrala da će spoj trajati jako kratko te je odvojila samo pola sata za to. Međutim, spoj je na kraju trajao tri sata, a kasnije je priznala da se u Bradyja zaljubila već tad. Službeno su svoju vezu započeli u siječnju 2007. godine, a zaručili su se 2009. godine u siječnju. Mjesec dana kasnije su se vjenčali na intimnoj ceremoniji, a u lipnju iste godine su otkrili da čekaju prvo zajedničko dijete. Drugo dijete su dobili 2012. godine.

Njihov je brak izgledao savršeno sve do 2015. godine kad su se prvi put pojavile glasine da se razvode. Tom je tada demantirao šuškanja. "Odlično smo, samo ću to reći. Ja sam sretan muškarac. Blagoslovljen sam što imam podršku svoje obitelji, a pogotovo nje, i ne postoji nitko tko me više podržava od nje. Blagoslovljen sam što imam nevjerojatnu vezu s mojom životnom partnericom i mislim da ništa neće stati na put tome."

image

Tom Brady i Gisele Bündchen 2012. godine

Rob Carr/Afp

Međutim, samo nekoliko godina kasnije su naišli na težak period u njihovoj vezi. Brady je 2020. gostovao u emisiji "The Howard Stern Show" gdje se prisjetio tih teških trenutaka kad Gisele, prema njegovim riječima, nije bila zadovoljna njihovim brakom.

"Prije nekoliko godina, ona se nije osjećala kao da sam ja ispunjavao svoju ulogu u obitelji", rekao je tada pa dodao da je problem bio u tome što se ona brinula o kući i djeci, dok je on cijelu sezonu igrao nogomet, a izvan sezone bi se fokusirao na svoje druge poslove. Tada se on odlučio više fokusirati na obitelj.

Do prije dvije godine se ponovno sve činilo savršeno, a onda su opet krenuli problemi. On je te godine otišao u mirovinu, ali se ubrzo vratio sportu. Izvori su tada za People rekli da je njegova odluka da se vrati nogometu dovela do velikih napetosti između njih. "Ona je bila jako sretna kad je objavio svoju mirovinu, ali nije bila sretna kad se vratio", rekao je tada izvor i dodao da se par trudi da im brak uspije.

Kasnije te godine su objavili da se razvode.

image

Tom Brady i Gisele Bündchen 2012. godine

Kevin C. Cox/Afp

Kraj nakon 13 godina

People je 28. listopada 2022. potvrdio da par planira podnijeti zahtjev za razvod u Floridi. Istog dana su podnijeli zahtjev i finalizirali razvod. "Nagodili su se. Dogovarali su se oko uvjeta cijelo ovo vrijeme", rekao je tada izvor za medij. Par se dogovorio i da će dijeliti skrbništvo nad djecom.

Tada se Brady oglasio putem Instagrama. "U zadnjih nekoliko dana smo moja supruga i ja finalizirali naš razvod nakon 13 godina braka. Odluku smo donijeli zajednički sa zahvalnošću jedno prema drugom", napisao je. Dodao je i da je razvod bio "bolan i težak". Par je nakon razvoda ostao u dobrim odnosima.

image

Gisele Bündchen i njezin novi partner Joaquim Valente

Mega/the Mega Agency/profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia
image

Gisele Bündchen

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 05:14