StoryEditorOCM
ShowbizNJEGOVO VIĐENJE

Trifunovićev otac: Sergej nije ušao u Hrvatsku! On je bio na ‘ničijoj‘ zemlji i hrvatski službenici su ga kidnapirali

Piše MOZAIK SD
17. rujna 2024. - 15:54

O privođenju svog sina, srpskog glumca Sergeja Trifinovića, koji je uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo, njegov otac, glumac Tomislav Trifunović, ima svoje viđenje.

Pa je tako za izjavio je za N1.rs da Sergej nije ušao u Hrvatsku, odnosno da je bio "na ničijoj zemlji" kad su ga "hrvatski službenici odvukli".

Srpskom glumcu koji je vrijeđao splitske policajce oduzeta putovnica; policija traži 30 dana zatvora i 1000 eura kazne!

"Sergej nije ušao u Hrvatsku. Došao je na granicu i raspitivao se na kiosku ima li nekih problema ako bi ušao u Hrvatsku. On je bio na ‘ničijoj‘ zemlji i hrvatski službenici su ga odvukli, odnosno kidnapirali“, rekao je za N1.rs Tomislav Trifunović, umirovljeni srpski glumac.

Tomislav Trifunović je dodao da je Sergej na granici bio sa svojom suprugom i da mu je odmah oduzet telefon.

"Oni su se uputili u Rijeku. ‘Kidnaperi‘ mu nisu dali da bilo koga pozove telefonom. Njegova supruga je ostala sama na granici i ona mi je rekla sve ove informacije“, naveo je Tomislav Trifunović.

Sergej Trifunović je danas priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, gdje je održano ročište, te je srpskom glumcu oduzeta putovnica kao mjera opreza, a suđenje se nastavlja sutra u 12.30 sati kod sutkinje Željke Matkov. Trifunović je rekao na sudu da se ne osjeća krivim za što ga se tereti, a u optužnom policijskom prijedlogu mu se stavlja članak 5. i članak 17.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

image
Saša Burić/Cropix

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. rujna prošle godine. 

Trifunović se oglasio nakon što mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku: ‘Dogodio mi se pakao, eto što se dogodilo‘

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", navode u PU splitsko-dalmatinskoj. 

Tada je napisao na svom Instagram profilu: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, l​ijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,​ 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. 

Znam da vam je žao što niste stigli otvorit​i mi Loru u po noći i pokazati strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobod​no raspišite još jednu pot​jernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad".

Nakon što je kažnjen zbog incidenta na plaži, Trifunović danas dobio još jednu kaznu u Splitu. Zatekli su ga na ulici...

Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana".

Zato je policija od suda danas za Trifunovića tražila zatvor od trideset dana za ovo djelo.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 16:20