StoryEditorOCM
ShowbizS LICA MJESTA

‘Tko jamči da nema nečega u ovoj kutiji cigareta ili da je u upaljaču plin?!‘: pretresi su rigorozni, djevojke u panici

Piše Frano Kiso
14. srpnja 2024. - 00:17

Redari imaju pune ruke posla i na drugoj večeri Ultra Europe festivala, koji je nastavio u žestokom ritmu prijašnje večeri. Čim su se počeli formirati redovima na ulazu, počela su i natezanja posjetitelja s osobljem.

"To je samo Coca-Cola! Imam pravo piti ako sam žedna" - ogorčeno je govorila partijanerica ogrnuta u zastavu Španjolske, a redari su je samo uputili da produži dalje, bez da su joj dali previše prostora za argumentaciju. Inspekcije su brze i efektivne, a kante s otpadom se pune munjevitom brzinom.

image

Pretres na ulazu u Park mladeži

Frano Kiso

Osim stvari za koje je jasno da se ne mogu unijeti na festivalsku površinu, poput oružja, dronova, ilegalnih tvari, droga i sprejeva, neke su sasvim iznenađujuće. Upaljači, žvake, lepeze, lopte, tablete bez recepta, boce s vodom, e-cigare, pribor za šminkanje, pakiranja tampona, markeri... Nema što se ne oduzima na ulaznim punktovima, no ipak rade se neke iznimke.

"Ako je nešto od veće važnosti, ostavljamo tu kod nas i vraćamo pri izlasku. Većinom su u pitanju skuplja i nedozvoljena oprema" - priča nam redarka, dok iza nje stoji i hrpa bočica s vodom.

image

Zidić iza redara prepun bočica s vodom

Frano Kiso

Užurbane redare smo priupitali i kako je moguće da se ne mogu unijeti neke stvari koje se desetak metara dalje mogu vrlo lako kupiti, a među bizarnijim primjerima su žvake i upaljači.

"Bitno je da su kutije zapečaćene i nekorištene. Tko nam može garantirati da nema nečega u otvorenoj kutiji cigareta ili da tekućina u upaljaču nije plin, nego neka druga supstanca? Moramo biti strogi, a kad je nešto kupljeno unutar festivala možemo biti sigurni da je pakiranje originalno i bez ikakvih dodataka" - objašnjava nam redar logiku njihovih pretresa, bacanja i kupovine tih istih predmeta na obližnjim štandovima.

image

Tko nam može garantirati da je u upaljaču plin, a ne nešto drugo? - pitaju redari

Frano Kiso

Škicnuli smo u kantu za smeće u kojoj je, nažalost, bilo najviše hrane i pića. Koliko su zapravo efektivni redari na ‘Ultri‘ svjedoče i nepregledni redovi ispred trafika pozicioniranih blizu ulaza.

Ovo je, nažalost, pomalo ironična slika kako se s jedne strane namirnice bacaju, a s druge kupuju, no red se strogo provodi i partijaneri su ove scenarije i bacanje mogli izbjeći da su pročitali jasno naznačene upute.

image

Redovi ispred trafika: partijaneri kupuju ono što im je na ulazu oduzeto

Frano Kiso
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 15:20