StoryEditorOCM
ShowbizSRETAN ROĐENDAN!

Tko bi joj dao 60 godina, danas ih puni! Slavila bi da dan nije prekriven tugom zbog smrti voljenog partnera, evo priče

Piše Marija Čović
26. srpnja 2024. - 09:05

Premda će se njezina obitelj i prijatelji zasigurno pobrinuti za odgovarajuću proslavu njezinog 60. rođendana ovog petka, za Sandru Bullock to će biti istovremeno sretna i tužna prigoda, s obzirom da je tako blizu 5. kolovozu, prvoj godišnjici smrti njezinog životnog partnera Bryana Randalla.

Fotograf je preminuo prošlog ljeta u dobi od 57 godina od komplikacija ALS-a (Amiotrofična lateralna skleroza), neizlječive progresivne neurološke bolesti s kojom se borio tri godine. On i popularna glumica bili su u vezi osam godina i proteklih 12 mjeseci od njegove smrti za Sandru su bili vrlo teški.

image

Sandra Bullock s partnerom Bryanom Randallom, koji je 5. kolovoza prošle godine preminuo od komplikacija ALS-a

Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Najteže su bile one sitne stvari poput Bryanovog pripremanja djece za školu i doručka, jako joj nedostaje njegovo društvo, bio je odličan pripovjedač, ali i slušač..." - kazao je za magazin ‘Closer‘ jedan njezin neimenovani prijatelj.

Gubitak partnera još je svjež i život bez Bryana ne čini se ispravnim, on je zaista bio ljubav njezinog života. Koliko je poznato, Sandra nema nikakvih posebnih planova za obilježavanje prve godišnjice njegove smrti, naravno, mislit će na njega i na to koliko joj nedostaje, ali tako je svaki dan.

Jaka zbog djece

Nakon Bryanove smrti za Sandru je najvažnije bilo ostati jaka zbog djece, 14-godišnjeg Louisa i 11-godišnje Laile. Motivacija joj je bila želja da im bude primjer, ali i da im pokaže da je tuga sastavni dio života. Neki njezini prijatelji diskretno su sugerirali da bi se mogla ponovno početi viđati s nekim, ali ona za to nije spremna. Nova romansa će se dogoditi kad je ne bude tražila, ali tko god to bio, morat će popuniti velike cipele, jer je Bryan bio idealan za nju u svakom pogledu.

- Nekad se slažem s njim, a nekad ne, ali volim ga i kad mislim da nije u pravu. Znam da i on tako osjeća prema meni i nije nam potreban nikakav dokument kako bismo potvrdili ili ozakonili našu ljubav – rekla je Sandra jednom prilikom kad su je, tko zna koji put, pitali namjeravaju li se vjenčati.

image

Sandra Bullock ovog petka slavi 60. rođendan

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Američka miljenica je okružena dobrim prijateljima, među kojima su glumice Jennifer Aniston i Octavia Spencer, a nedavno je objavljeno i da će, zajedno s Nicole Kidman, snimati nastavak filma "Magija" iz 1998. godine i raduje se tome.

Apsolutni prioritet u njezinom životu su djeca, Louis i Laila, koje je usvojila – Louisa u siječnju 2010. kad je imao tri i pol mjeseca, a Lailu 2015. kad je djevojčica imala dvije i pol godine. Sandra smatra da su djeca ušla u njezin život u savršenom trenutku, a njihovo odgajanje je izvor velikog ponosa, smatra sebe sretnom što ima priliku gledati ih kako odrastaju.

Tijekom godina, rekla je jednom prilikom Sandra, bilo je izazova u tome što je bijela majka tamnopute djece, ali usprkos različitim iskustvima, nikad nije bježala od razgovora s djecom o rasnim nepravdama. Louis je, kaže ponosna mama, sladak, zabavan i osjetljiv, ali i dobar poslovni savjetnik u čije se mišljenje ona pouzdaje, premda ne voli gledati njezine filmove, draži mu je Spider-Man.

Djetinjstvo u Njemačkoj

Louis je bio veliki zagovornik proširenja obitelji, pa je u njihove živote ušla Laila, koja je bila u sustavu skrbništva prije nego što ju je Sandra usvojila. Malena djevojčica je bila uplašena i Sandrin prvi zadatak bio je da je uvjeri kako ona i Louis neće nikamo otići i ostaviti je. Laila je izrasla u inteligentnu djevojčicu snažne volje, borbena je i neustrašiva, Sandra za nju kaže kako će sigurno postati američka predsjednica, što će njoj pružiti priliku da preuredi Bijelu kuću.

image

Sandra i Sylvester Stallone u filmu ‘Razbijač‘

Warner Bros/Collection Christophel Via Afp

Sandra Annette Bullock rođena je 26. srpnja 1964. u Arlingtonu u Virginiji, kći je Helge Mathilde (djevojački Meyer), operne pjevačice i glasovne trenerice iz Njemačke, i Johna Wilsona Bullocka, djelatnika američke vojske, koji je bio stacioniran u Nürnbergu i tamo upoznao talentiranu sopranisticu. Par se vjenčao, a kad je Helga ostala u drugom stanju, otišli su u Ameriku, no nedugo nakon što je rodila Sandru, vratili su se u Njemačku.

Dvanaest godina Sandra je živjela u Nürnbergu, Beču i Salzburgu i odrastala je govoreći njemački, ima mlađu sestru Gesine Bullock-Prado, koja je predsjednica Sandrine produkcijske tvrtke Fortis Films. Sandra je pohađala satove baleta i pjevanja i često je pratila majku na turnejama i imala male uloge u njezinim opernim produkcijama, pjevala je i u dječjem zboru.

U Nürnbergu je pohađala waldorfsku školu, a školovanje je nastavila u Arlingtonu nakon što se obitelj preselila u SAD kad je njezin otac sklopio ugovor s Pentagonom. Sandra je 2009. zatražila i njemačko državljanstvo.

U srednjoj školi se zarazila glumom i upisala dramu na Sveučilištu East Caroline, gdje je diplomirala 1987. godine. Tijekom studija glumila je u nekoliko predstava, a potom se uputila u New York, odlazila je na audicije i dobivala male uloge, a za život je zarađivala radeći kao konobarica.

‘Razbijač‘ i ‘Brzina‘

Nakon prvih sitnih kazališnih uloga počela je dobivati i male uloge u televizijskim sapunicama, slijedile su i prve filmske ponude, pozornost je privukla ulogom u znanstveno-fantastičnom filmu "Razbijač" iz 1993. godine uz Sylvestera Stallonea.

image

S Keanuom Reevesom u filmu ‘Brzina‘

/Photo12 Via Afp

Svjetsku slavu joj je sljedeće godine donio akcijski hit "Brzina" s Keanuom Reevesom, s kojim se sprijateljila, a oboje su izrazili želju da snime "Brzinu 3", film s brojem 2, u kojemu je Sandra također glumila, je uradak za zaborav.

Nakon "Brzine" Sandru su obasipali ponudama, snimala je po nekoliko filmova godišnje: "Dok si spavao", "Mreža", "Vrijeme ubijanja", "Magija", "Uvijek postoji nada", "Sile prirode", "28 dana", "Cura na zadatku", "Ubojstvo po brojevima", "Dva tjedna za ljubav", "Fatalna nesreća", "Cura na zadatku 2", "Kuća na jezeru", "Slutnja", "Prisila na brak", "Priča o prvaku", koja joj je donijela Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu, "Gravitacija", "Specijalne agentice", "Bird Box", "Oceanovih 8", "Neoprostivo", "Brzina metka", "Izgubljeni grad"...

Bila je najbolje plaćena glumica na svijetu 2010. i 2014. godine, magazin Time ju je 2010. uvrstio na svoju listu najutjecajnijih osoba, a magazin People ju je 2015. proglasio najljepšom ženom svijeta.

- Moj je život savršeno izbalansiran – kazala je kad je 2010. postala jedina filmska zvijezda koja se može pohvaliti da je u istom vikendu dobila nagradu na najgoru i najbolju glumicu.

image

Sandra je dobila Oscara 2020. za ulogu u filmu ‘Priča o prvaku‘

Mark Ralston/Afp

Naime, 6. ožujka 2010. dobila je Zlatnu malinu za ulogu u filmu "Sve o Steveu", a sljedeće večeri Oscara za "Priču o prvaku". Ali Sandra nije ignorirala neslavnu Zlatnu malinu nego je i otišla na dodjelu, što je prije nje napravila samo Halle Berry.

Bračni krah

Sandra je svojevremeno bila zaručena s glumcem Tateom Donovanom, kojeg je upoznala na snimanju filma "Ljubavni napitak br. 9". Veza je potrajala tri godine, a on ju je kasnije upoznao sa svojom novom djevojkom, Jennifer Aniston, s kojom je ostala prijateljica do danas.

Nakon Tatea bila je u vezi s igračem američkog nogometa Troyjem Aikmanom, potom glumcima Matthewom McConaugheyem i Ryanom Goslingom. U Srpnju 2005. udala se za Jessea Jamesa, obožavatelja brzih motora iz losanđeleske četvrti Compton, koji se proslavio vlastitim reality showom "Monster Garage". Upoznala ga je kad je u njegov dućan s motorima odvela svog desetogodišnjeg nećaka kojemu je upoznavanje Jessea bio božićni poklon.

image

Sandra Bullock sa suprugom Jessejem Jamesom na dodjeli nagrada glumačkog ceha 2010. godine

Robyn Beck/Afp

On je tražio njezin broj telefona, ali mu ga nije htjela dati, ostavila mu je e-mail adresu, vjerujući da će ga se tako riješiti. To joj nije uspjela, on joj je pisao i počeo je intrigirati, pristala je otići na spoj i s vremenom se zaljubila u njega.

U ožujku 2010. je, nedugo nakon što je dobila Oscara, izbio skandal nakon što je više žena tvrdilo da su imale afere s Jamesom tijekom njegovog braka sa Sandrom. Ona je otkazala europsku promotivnu turneju za film "Priča o prvaku", Jesse joj se javno ispričao i otišao na rehabilitaciju kako bi riješio osobne probleme i spasio brak sa Sandrom, ali je ona u travnju podnijela zahtjev za razvodom, koji je finaliziran koncem lipnja.

Neizlječiva bolest

Nastavila je kao samohrana majka s procedurom usvajanja djeteta koju je započela s Jamesom i usvojila je sina koji je rođen u New Orleansu. Nekoliko godina se posvetila majčinstvu i gradnji novog doma u Austinu u Teksasu, kamo se preselila, a usporila je i karijeru snimajući manje filmova.

image

Sandra Bullock i George Clooney na festivalu u Veneciji gdje je 2013. prikazan njihov film ‘Gravitacija‘

Tiziana Fabi/Afp

Ponovno se zaljubila 2015. kad je fotografa Bryana Randalla angažirala za snimanje rođendana svoga sina. Nakon osam sretnih godina, neizlječiva bolest joj je otela partnera o kojemu se brinula posljednjih godina i omogućila mu najbolju skrb.

Kad je on obolio od ALS-a, a to su, kao i većinu svog privatnog života držali podalje od javnosti, Sandra je, nakon što je snimila "Izgubljeni grad", kazala kako neće snimati do daljnjega jer želi više vremena provoditi s djecom. No, još važniji razlog bio je briga o Bryanu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:21