StoryEditorOCM
ShowbizU 70. GODINI

Tito Jackson, jedan od osnivača ‘Jackson 5‘ i brat Michaela Jacksona, preminuo pet dana nakon koncerta u Münchenu

Piše SCENA SD
16. rujna 2024. - 09:04
Tito Jackson, njegov brat Michael i njihova majka Katherine 2005 godineRobyn Beck/afp/profimedia/Robyn Beck/afp/profimedia

Tito Jackson, osnivač Jackson 5 i brat Michaela Jacksona (1958.-2009.), preminuo je u dobi od 70 godina. To je potvrdio njegov nećak Siggy Jackson (47) za "People". Prema "Entertainment Tonight", glazbenik je navodno podlegao posljedicama srčanog udara u nedjelju, 15. rujna.

Prije svoje neočekivane smrti, Tito Jackson nastupao je kao ‘The Jacksons‘ sa svojom braćom Jackiejem Jacksonom (73) i Marlonom Jacksonom (67), a svirao je i u Škotskoj, Kaliforniji i Engleskoj u ljeto 2024. Grupa je 10. rujna gostovala u Circus Krone u Münchenu - jedinoj stanici u Njemačkoj tijekom turneje. Tamo su braća posjetila i "prekrasan spomenik posvećen našem voljenom bratu Michaelu Jacksonu", napisao je pokojnik prije smrti na Facebooku. "Duboko smo zahvalni na ovom posebnom mjestu, koje odaje počast ne samo njegovom sjećanju, već i našoj zajedničkoj baštini. Hvala vam što održavate njegov duh živim."

image

Tito Jackson, Taryll jackson, Jackie Jackson i Marlon Jackson na koncertu u Engleskoj

Mar/capital Pictures/mega/the Mega Agency/profimedia/Mar/capital Pictures/mega/the Mega Agency/profimedia

Tito Jackson bio je jedan od osnivača ‘The Jackson 5‘, koji je također uključivao Michaela, Jackieja, Jermainea i Marlona (a kasnije i Randyja Jacksona). Obiteljska pop grupa imala je hitove poput "I Want You Back", "ABC" i "I‘ll Be There" u 70-ima. Bend je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 1997. godine, a dobio je i zvijezdu na Hollywood Walk of Fame. Preminuli je također započeo solo karijeru i objavio dva studijska albuma. 

Njegov posljednji singl "Love One Another" objavljen je 2021. godine. U popratnom glazbenom spotu pojavili su se članovi obitelji Jackson, kao i slavne osobe poput Kris Jenner (68) i Kim Kardashian (43). Pojavili su se i Jacksonovi sinovi Taj (51), TJ (46) i Taryll (49). Muškarci su osnovali bend ‘3T‘, kojim je upravljao Tito Jackson, a 2015. su se pojavili u reality seriji "The Jacksons: Next Generation".

image

Tito Jackson na koncertu 18. kolovoza ove godine u Engleskoj

Mar/capital Pictures/mega/the Mega Agency/profimedia/Mar/capital Pictures/mega/the Mega Agency/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 01:14