StoryEditorOCM
Showbizvjerovali ili ne

Tajna ljepote poznatih Hrvatica krije se u spermi - lososa! Koriste je Anica Kovač, mama Hajdukovca, Iva Todorić...

Piše Scena SD
17. rujna 2024. - 08:30

Trend pomlađivanja sa spermom lososa sve više je hit u svijetu, koriste ga Kim Kardashian (43) i Jennifer Aniston (55), ali i mnoge poznate Hrvatice, s ciljem prirodnog pomlađivanja i unaprijeđivanja zdravlja kože.

Među njima su Anica Kovač (48), Monika Sablić (46), Renata Lovrinčević (48), Iva Todorić (48), što je za dnevno.hr potvrdila bivša Miss Universe Hrvatske, Splićanka Biljana Mančić (38), danas uspješna poduzetnica, kod koje ove dame dolaze na tretmane lososovom spermom.

Da je to zaista tako, za naš je portal potvrdila bivša Miss Hrvatske i prva pratilja Miss Svijeta Anica Kovač, nekad Martinović.

image

Anica Kovač

Josip Moler/Cropix

- Istina je i jako sam zadovoljna jer mi se koža osvježi na prirodan način. Dobije lijepi sjaj i ukloni umor s lica. Imam bezuvjetno povjerenje u svoju Bibu i njezin tim. Uopće mi nije problem doći u Split na tretmane jer zaista budem oduševljena rezultatima - rekla nam je Anica, koja ne skriva da koristi ovaj trend pomlađivanja.

No o čemu se tu zapravo radi?

Jutarnji list nedavno je pisao, koliko god ovo zvučalo nevjerojatno, revolucionarni novi injekcijski tretman, koji sadrži derivat sperme lososa, obećava da će ukloniti podočnjake, popuniti bore i pomladiti područje ispod očiju. Tretman se vani plaća i do 450 funti (534 eura), dok mu je kod nas cijena od 170 eura pa nadalje.

‘Gazdina kći’ Iva Todorić među prvima je isprobala lososovu spermu i koristi je već dvije godine.

- Svakih šest mjeseci ponovim tretman. Koža mi se nakon prvog odmah počela sjajiti i lagano zategla. Efekt je kao da sam odmorna i naspavana, a pravi se učinak vidi tek kasnije. S mojih 48 godina mislim da mi koža izgleda zdravo i lijepo na licu baš zahvaljujući lososovoj spermi - krako nam je rekla Todorić.

Lsosova sperma sadržava vrlo čist i lagan polinukleotid, tvar koja zapravo potiče tijelo da se samo regenerira. Kad se ubrizga u područje ispod očiju, ona stimulira stanice zvane fibroblasti te prirodno povećava proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Dakle, ne pomaže samo u popunjavanju podočnjaka. Djeluje i na poboljšanje tonusa kože, podebljava je, posvjetljuje i povećava protok krvi, a sve to pomaže u smanjenju podočnjaka i bora.

Lososova sperma je nusproizvod prehrambene industrije, dobivena od uzgojenog lososa. Nakon što su reproduktivni organi lososa uklonjeni, sperma se ekstrahira, zatim se obrađuje i filtrira kako bi se izdvojio DNK, a DNK sperme lososa inače je dosta sličan ljudskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 18:19