StoryEditorOCM
ShowbizNJEZIN GLAS

Tajči stigla u Hrvatsku, imala je poseban razlog za to: sudjelovala je u promociji audio knjige Maše Kolanović

Piše SCENA SD
9. listopada 2024. - 13:52

U Zagrebu je održana promocija audio knjige na engleskom jeziku hrvatske spisateljice Maše Kolanović ‘Underground Barbie‘ s glasom Tatjane Tajči Cameron, objavila je u storyjima na Instagramu naša pjevačica koja je i sama prisustvovala ovom događaju.

image

Tatjana Matejaš Cameron Tajči i njezin sin ovoga ljeta u Šibeniku

Niksa Stipanicev/Cropix

"Pet godina od stvaranja aplikacije za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku platforma book&zvook odlazi korak dalje k prijevodu domaće književnosti na engleski jezik - njegujući i u toj ediciji specifičan potpis tonske produkcije. U tom su izboru već objavljeni audio romani Celebration (Proslava Damira Karakaša), Farewell, Cowboy (Adio kauboju Olje Savičević Ivančević), zbirka priča Call me Esteban (Zovite me Esteban Lejle Kalamujiić) te najnovije izdanje Underground Barbie (Sloboština Barbie) Maše Kolanović", objavio je Book&zvook.

Tajči je najpoznatija po glazbenoj karijeri koju je 1992. napustila da bi otišla u Ameriku. Iza glazbene karijere krije se i ona književna pa se tako na aplikaciji book&zvook mogu naći i njezini memoari, audio knjiga (ne)Slomljena, u kojoj kroz dnevničke zapise i pripovijedanje same autorice te glazbu koju je snimila dvije godine nakon smrti oca otkrivamo put od stanja depresije, anksioznosti i umjetničke blokade do iscjeljenja. Svako poglavlje ove knjige popraćeno je pjesmom s istoimenog albuma Tatjane Tajči Cameron.

Tajči se danas bavi glazbom, pisanjem i coachingom, a iako već desetljećima s obitelji živi u Americi, često je u Hrvatskoj.

image

Tatjana Cameron Tajči

Vedran Peteh/Cropix
image

Tatjana Cameron Tajči

Vedran Peteh/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 13:53