StoryEditorOCM
ShowbizGODINE USPOMENA

Što se dogodilo s fatalnom Jasnom iz kultne ‘Žikine dinastije‘? Čola je bio lud za njom, posvetio joj je ovu pjesmu

Piše SCENA SD
24. rujna 2024. - 22:18
Jasna Ornela Beri o Zdravku Čoliću: On je bio moja prva velika ljubav i on će uvijek imati svoj dio u mome srcu, posebno zato što sam imala divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja životaCropix

U Beogradu je nedavno počelo snimanje dugoočekivanog nastavka hit serijala "Žikina dinastija“, koji je 80-ih bio golemi kino hit na ovim prostorima.

U "Povratku Žikine dinastije“ vraća se i Nikola Kojo, glumac za kojim su u 80-ima ludovale tinejdžerice, a koji je nove poklonike stekao ulogama u filmovima "Parada", "Mi nismo anđeli", "Lijepa sela lijepo gore", vrlo gledanima u hrvatskim kinima.

Kojo se tako ovih dana vraća svom liku Miše iz "Žikine dinastije" poslije više od 30 godina. Mnogi se sjećaju njegove ljubavne priče u seriji s Ruskinjom Natašom, koju je glumila Gala Videnović, piše nova.rs.


Fanovi pamte i Mišinu zgodnu susjedu iz serije, koju je tumačila Jasna Ornela Beri.

U jednoj sceni s Jasne je pao prekrivač kojim je bila pokrivena, pa je javnost dugo pričala o toj sceni u kojoj je Jasna pokazala grudi, a mnogi su joj tada čestitali na hrabrosti.

“Nekako su me strpali u taj koš nekog erotskog simbola, ali to meni nije išlo na ruku, jer onda dobijate uloge samo te vrste. Ja sam se za svaku ulogu trudila da je različito igram“, kazala je jednom prilikom.


Sarajka Jasna Ornela Beri ipak je kasnije ostvarila mnoge sjajne, dramski ozbiljne uloge, u filmovima "Na putu", "Grbavica", "U zemlji krvi i meda", gdje je surađivala s Angelinom Jolie.

Ova glumica je u kolektivnoj memoriji ostala zapamćena i po tome što je osvojila srce jednog od najpopularnijih pjevača tog vremena, Zdravka Čolića. Bilo je to koncem 70-ih, kad su oboje živjeli u Sarajevu. O velikoj ljubavi sa Zdravkom Čolićem govorila je otvoreno za medije.

image
Cropix

"Upoznali smo se jako mladi, davno. Išli smo u Skenderiju, u Dom omladine, koji je okupljao talente, tu nisu bili samo glazbenici, već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se zaljubila. On je bio moja prva velika ljubav i on će uvijek imati svoj dio u mome srcu koji je rezerviran samo za njega, posebno zato što sam imala divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života“, priznala je Jasna.

Zdravko Čolić posvetio joj je jednu od svojih najemotivnijih pjesama. Iako su im se putevi razišli, nakon rata su se ponovno sreli. Jasna je taj susret opisala kao jako emotivan i otkrila da joj je Čola posvetio pjesmu "Noć mi te duguje“.

U 80-ima se Jasna Ornela Beri udala za poznatog baletana i koreografa Tonča Marinića, koji je preminuo 2012., a s kojim ima sina.

Za njenu vezu sa Čolom se nije znalo dok ona o tome nije progovorila, tek 47 godina nakon njihovog razlaza, navodi nova.rs.

Ornela je i dalje jako povezana sa svijetom glume i ovog ljeta je prošetala crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 22:25