StoryEditorOCM
ShowbizPjesma za sve tate!

Splitski bend Shtorya izbacio novi autorski rad, treći po redu: ‘Rodila se kći!‘

Piše Joško DADIĆ
Snimio Joško PONOŠ/CROPIX
12. ožujka 2024. - 12:31
Split, 120324. Dusko Saric (u sredini) sa Brankom Kanazirom (lijevo) i Jurom Kalajzicem, glazbenici novog splitskog benda Shtorya.Josko Ponos/Cropix

Tročlana ekipa benda Shtorya u u sastavu Duško Šarić, Branko Kanazir i Jure Kalajžić izbacila je svoju treću pjesmu pod nazivom "Rodila se kći".

 

Za frontmena splitske Shtoryje Duška Šarića ova pjesma ima posebno značenje i težinu jer ju je napisao za svoju kćer.

– Svaki roditelji koji dobije dijete zna da je to neopisiva radost. Isto tako, svaki tata kada dobije curicu puca od radosti i ponosa. To je neka posebna veza, veza tate i njegove princeze. Ja sam tata moje Kiare, djevojčice od sedam i pol godina, koja je moja princeza, ali ona je posebna princeza. Pišući ovu pjesmu želio sam radost, sreću i ponos tate jedne posebne djevojčice staviti na papir i snimiti pjesmu za sve tate.

Želio sam skinuti uvriježenu stigmu sve djece s teškoćama i pokazati da su oni dar od Boga i da te promijene da budeš bolji čovjek, najbolja verzija sebe.

Zahvalni smo što imamo obitelj i prijatelje oko sebe kojima je ona također radost, a zahvalni smo što smo pronašli udrugu "Anđeli", koja nam je olakšala naš put s Kiarom.

Svako dijete je posebno na svoj način, a djeca s poteškoćama nisu drukčija nego posebnija, ali na pozitivan način. Više možete naučiti od njih nego za cijeloga života – kaže nam Duško, koji je zajedno sa suprugom Sanjom uz Kiaru i roditelj 12-godišnjeg momka Duje.

Inače, Duška Šarića je šira javnost je upoznala 2009. godine, kada je nastupio u prvom izdanju RTL-ova showa "Hrvatska traži zvijezdu", gdje je "dogurao" među top osam kandidata.

– Od tisuću prijavljenih, došao sam u sam vrh natjecanja. Imao sam na televiziji četiri uživo nastupa. Držim da sam daleko dogurao – kaže nam Duško Šarić, koji je tada odlučio nastaviti s glazbom. Tako smo dočekali i drugu autorsku pjesmu benda Shtorya, zove se "Kriptonit". Pjesma govori o nekim bivšim ljubavima i kako nam ta sjećanja uvijek ostanu zapisana u glavi. Nastala je u jesen prošle godine. Prva pjesma Shtoryje, koje je naišla na veliki odjek, bila je kolovozu 2023. godine "Ne znam", nakon čega je uslijedio "Kriptonit".

Sada je, da se vratimo na početak teksta, vrijeme za treću jaku autorsku pjesmu "Rodila se kći". Uživajmo!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 23:37