StoryEditorOCM
ShowbizBURAN LJUBAVNI ŽIVOT

Slavni pjevač u krevet je odveo 250 žena, a supruga je voljela samo njega. No onda se dogodila tragedija

Piše Marija Pavić/ JL
15. lipnja 2024. - 22:07

Pjevač Tom Jones poznat je, osim po svojoj glazbi, po svom burnom ljubavnom životu. Iako je imao razne afere dok je bio u braku s Melindom Trenchard, svojom prvom ljubavi, nikada nije razmišljao o tome da je ostavi. Linda, kako su je mnogi od milja zvali, preminula je 2016. godine od raka pluća u 75. godini, a Jones je nedavno proslavio svoj 84. rođendan. Evo kroz koje su sve krizne trenutke njihove romanse Linda i Jones prošli, piše Jutarnji list.

Oprostila mu je afere

Par se upoznao dok su još bili tinejdžeri, Linda je s 15 godina pristala izaći na spoj s glazbenikom te kasnije zatrudnjela i vjenčala se za njega nedugo nakon njezina 16. rođendana, piše The Mirror. Linda je ostala u pozadini Jonesove karijere - njegov ga je menadžer predstavljao kao 22-godišnjeg samca, ne kao 24-godišnjeg supruga i oca.

Ona je, nakon poroda sina Marka i spontanog pobačaja, ostala neplodna, a Jones se još jednom ostvario kao otac. Nakon ljubavnice, Miss svijeta Marjorie Wallace, glazbenik je ljubio model Katherine Berkery koja je ostala trudna. Pjevač je dva desetljeća, kako prenose mediji, nijekao svog sina Jonathana optužujući Katherine da ga je "uhvatila na prevaru".

S Marjorie je, s druge strane, ostao u dobrom odnosu i nastavili su biti prijatelji i godinama nakon afere. Ljubavnici su se upoznali kada je misica pozvana na njegov nastup u Londonu 1974., nakon kojeg su sljedeće godine fotografirani kako se ljube na plaži. Njoj je kruna za izbor tada oduzeta, a tragedija se nastavila i dva tjedna kasnije kada je njezin zaručnik, vozač utrke Peter Revson, preminuo.

Iako je Marjorie tada utjehu htjela potražiti kod Jonesa, bojeći se Lindine reakcije, on je taj odnos prekinuo. No, kako prenose mediji, Marjorie je prije 12 godina otkrila da su ona i Jones i godinama nakon ostali prijatelji te da se ponekad znaju čuti telefonski.

Pronašla je dokaze da je vara

Jones je bio u vezi i s pjevačicom Mary Wilson s kojom je aferu započeo dok je bio na turneji u SAD-u. Linda je na aferu počela sumnjati kada je Mary krenula dolaziti u Veliku Britaniju, a svoju je teoriju potvrdila odlaskom u stan suprugove ljubavnice te je, iako su pjevač i njegov menadžer uklonili svaki dokaz da je Mary ondje bila, vidjela jelo koje mu je pjevačica spremila na koje je "tim za rješavanje dokaza" zaboravio.

"Bolje da to središ jer bez muda nećeš moći ništa", prenosi The Mirror da je tada rekla Linda. Mary je godinama kasnije priznala da je bila zaljubljena u Jonesa i da se osjećala slomljeno kada je njihov odnos završio, ali da je dobro što se tako dogodilo. Ako je vjerovati medijima, pjevač je na vrhuncu svoje karijere spavao s do 250 žena godišnje, no na tu se brojku ne osvrće, kao ni na svoje, javnosti dobro poznate, afere, u memoarima "Over the Top and Back". Priznao je da mu nijedna od tih žena nije značila kao Linda i da nijedna od njih nije zaslužna za njegove uspjehe, pa nemaju razloga biti dokumentirane u njegovoj knjizi.

Biograf Sean Smith kazao je da, iako su Linda i Jones bili u braku više od 50 godina, vjerojatno su u društvu jedno drugog proveli samo 10 godina. Jones je kasnije saznao da je njegova supruga patila od depresije te da se osjećala kao da nikada nije bila dovoljno dobra da bi bila njegova supruga.

Voljela ga je

Par je uživao u privatnom braku i rijetko su bili viđeni skupa u javnosti, a razlog tomu može biti i agorafobija, strah od javnih ili otvorenih prostora i mnoštva ljudi, od koje je bolovala. Prijatelji su kazali, kako prenosi The Sun, da se Linda bojala da je netko ogovara. Ipak, trenuci u kojima se osjećala živom bili su kada bi ugledala svog supruga. "Osjećam se živom kad Tom uđe na vrata, bez obzira na doba dana ili noći", kazala je u jednom od rijetkih intervjua.

Unatoč aferama i bračnim nevoljama, Jones je priznao da se teško nosio sa smrću supruge.

"Iskreno, nisam mislio da ću to preživjeti. Sada svaki put kada stanem na pozornicu, ona je sa mnom. Prije nego što je umrla, rekla mi je: ‘Nemoj misliti na mene kako umirem, misli na mene kako se smijem‘", prenose mediji da je kazao poznati pjevač za kojeg The Sun procjenjuje da danas vrijedi 252 milijuna funti. Zahvaljujući prodaji 100 milijuna ploča, ali i angažmanu na "The Voiceu", gdje je bio u ulozi glavnog suca, Jones ima visoku vrijednost kojoj doprinosi i njegov impresivan portfolio s nekretninama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 03:56