StoryEditorOCM
ShowbizTOP MODEL

Prekrasnoj Hrvatici govore da je ‘pljunuta‘ Claudija Schiffer; Vanja Rupena predviđa joj strelovit uspon: ‘Nije lako‘

Piše Ivana Prgomet
7. rujna 2024. - 13:41

Karla Kirschner 23-godišnji je hrvatski top model koji je otkrila Vanja Rupena. Za Karlu kažu da je kombinacija ljepote Claudije Schiffer, jednog od najpoznatijih supermodela devedesetih, kao i Brigitte Bardot, francuske glumice. 
- Laska mi to, kako ne, to su jedne od najljepših žena - kaže nam Karla.

image

Karla Kirschner

Promo

Modelingom se bavi od svoje 14. godine. "Još kao mala voljela sam pozirati i fotografirati se", govori nam Karla, koja je ljepotu naslijedila od majke i oca. Upravo se majka javila Vanji Rupeni koja je u Italiji nakon manekenske karijere postala modna agentica u svojoj modnoj agenciji VR Model Management.

Vanja Rupena jedan je od najpoznatijih hrvatskih top modela, uz Ninu Morić, Korinu Longin, Tatjanu Dragović, Helenu Šopar...

Inače Vanja se posljednjih godina ne eksponira previše. I sad kad smo dogovarali intervju s Karlom htjeli smo napraviti paralelni intervju i s Karlom i s Vanjom, no Vanja je htjela da je Karla u prvom planu.

Inače, Vanja je u Italiji posljednjih godina zasnovala obitelj, a sad se vratila kao modna skautica koju je mentorirala legendarna hrvatska modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Vanju smo u hrvatskoj javnosti posljednji put imali vidjeti u RTL-ovom projektu "Hrvatski Top Model by Vanja Rupena" koji se emitirao 2010. godine. Vanja je tad manekenkama koje su htjele svoje mjesto pod svjetlima reflektora bila mentorica.

image

Vanja Rupena

Milivoj Keber/Cropix

Kad je ugledala Karlu, Vanja se odmah oduševila njenim jedinstevnim izgledom i predviđa joj veliku manekensku karijeru. Karla je u Vanjinoj modnoj agenciji posljednjih devet godina, a kako posao modela zahtjeva česta putovanja, Karla se na to odlučila nakon 18. godine. 

- Vanja mi je dala puno savjeta kroz toliko godina što smo radile zajedno, pogotovo kad sam bila jako mlada. Jedan od njih je "sve se događa s razlogom i sve što radiš radi za sebe, ne za druge" - kaže nam Karla. 

Priznaje da posao modela nije jednostavan. Često joj se zna dogoditi da mora snimati na dvije lokacije, u dvije države u isti dan. 

- To nije lako, pogotovo kad imate strah od letenja - smije se Karla, koja posao modelinga nikad ne bi mijenjala iako ima svojih dobrih i loših strana, a to su prije svega naporna snimanja, trčanja na castinge, fittinge, shootinge.

image

Karla Kirschner

Promo

Ova ljepotica, koja trenutačno najviše radi kao model u inozemstvu, prije tri godine snimila je kampanju za Lonilou kupaće kostime, brend supruge nogometaša Matea Kovačića, Izabel Kovačić. Tada je prvi put primijećena njezina neobična ljepota, koja neodoljivo podsjeća na legendarne svjetske zvijezde - Claudiju Schiffer i Brigitte Bardot.

Iako joj je karijera modela u streloviotm usponu, Karla ne misli odustati od daljnjeg školovanja i obrazovanja.

- Umjetničkog sam duha, slikam, crtam i dizajniram. Plan mi je otići na Istituto Marangoni u Parizu. Oduvijek sam htjela biti modni dizajner I zato sam završila školu za modu i dizajn u Zagrebu - rekla je Karla o planovima za budućnost.

O onome što će se događati u njezinoj modnoj karijeri, ne razmišlja jer živi za ono sad, a danas da bi uspio u svijetu mode ne moraš biti isključivo lijepa da bila bio tražena.

- Danas brendovi za svoje reklame traže određene karakteristike. Nekad su to krivi zubi, dječačka građa, plava kosa. Smatram da se zbog toga u svijetu modelinga nikoga ne izostavlja te da svatko može naći posao - ističe Karla, koja je najviše ponosna na to što je s 21. godinom sama otišla u Ameriku bez da je ikoga poznavala.

Nije joj bilo lako, ali onda je shvatila da je napravila nešto što se puno njih ne bi usudilo. Iako je okružena šminkerima, stilistima, frizerima, privatno ne preferira nikakav glamurozan izgled već sasvim jednostavne modne kombinacije.

image

Karla Kirschner

Promo

- Volim sve što je jednostavno, a strast su mi vintage detalji, koje često kombiniram. Iako si ponekad priuštim luksuzni komad odjeće, najdraži mi je ipak ormar bake i djeda - zaključila je Karla u razgovoru za Bliss Talk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:51