StoryEditorOCM
ShowbizNEZABORAVAN SHOW

Ovako izgleda kad seksi Damiano obožavateljicama skoro legne u krilo! Novinar ‘Slobodne‘ o ludilu na koncertu Maneskina

Piše VInko Paić
19. srpnja 2024. - 14:56

Od eurovizijskih pozornica do onih svjetskih! Priča talijanskog benda Maneskin, koji su nakon pobjede na Eurosongu 2021. (prije toga osvojili su drugo mjesto u TV showu X Factor) uistinu je filmska.

I dok mnogi nakon Eurosonga padnu u zaborav (što nije slučaj s našim Baby Lasagnom), rijetko tko se od glazbenika koji sudjeluju na ovom najvećem europskom festivalu vine u zvjezdanu orbitu, a među tim rijetkima upravo je Maneskin.

Jedna djevojka i tri momka - Victoria De Angelis (bas), Damiano David (vokal), Ethan Torchio (bubanj) i Thomas Raggi (električna gitara) posljednje tri godine doslovno osvajaju svijet!

Članovi donedavno anonimnog benda iz Rima vjerojatno nisu ni slutili da će letjeti svojim privatnom avionom s jednog kontinenta na drugi i održavati koncerte, potpisivati unosne ugovore, snimati reklame…Mora se priznati, velikim dijelom za to je zaslužan i 25-godišnji Damiano koji svojim šarmom i energijom publiku naprosto obara s nogu.

Neki ga zbog njegove karizme zovu "novim Freddyjem Mercuryjem", i bogme, nisu daleko od istine, u što sam se sinoć uvjerio treći put.

image
Vinko Paić

Maneskin je u četvrtak navečer nastupao na najvećem festivalu u Portugalu, Super Bock Super Rock, koji se svake godine održava u Lisabonu u srpnju, traje tri dana i na nekoliko glavnih pozornica, nedaleko grada usred velikog polja s pogledom na ocean, privlači stotine tisuća posjetitelja.

Damiano i njegova ekipa prvi su put nastupali u Portugalu, a kao svugdje gdje se pojave, izazvali su ogromnu euforiju i oduševljenje publike.

Nakon New Yorka i Rima, ovo mi je bio treći put da sam ih uživo slušao, a osjećaj koji oni donesu tijekom dvosatnog showa uistinu se teško može opisati riječima. To naprosto trebate doživjeti!

image
Vinko Paić

Damiano nije čovjek od previše riječi, tek se nekoliko puta obratio publici, a prava euforija nastala je kad je na portugalskom rekao da mu je Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš ikad, te kad je obukao dres portugalske nogometne reprezentacije s brojem 7 na kojem je pisalo Damiano D.

Nije mu bilo ni najmanji problem plesati i skakati na pozornici tijekom čitavog showa, slati poljupce i srca u publiku, skidati majicu, ljubiti kolege iz benda, nekoliko je puta i silazio među euforične fanove.

Pjevalo se iz sveg glasa, bilo je tu i suza i zagrljaja i neizmjerne radosti.

image
Vinko Paić

Maneskin je otpjevao neke od svojih najvećih hitova, od eurovizijske "Zitti e bouni" do "I wanna be your slave", "For your love", "Supermodel", "Honey (Are u coming)" i "Beggin", za koju je Damiano rekao da mu je najdraža.

Nastup su završili s "Kool Kids", a prije toga zaštitari su iz prvih redova publike preko ograde na pozornicu doveli desetak djevojaka koje su se u plesu i pjesmi pridružile omiljenom bendu.

Nije poznato što je zapelo s njihovim najavljenim koncertom u pulskoj Areni ovog ljeta, no nema sumnje da će jednom, kad prvi put nastupe u Hrvatskoj, a nadamo se da će to biti što prije, sa sobom donijeti svoju prepoznatljivu enegriju, karizmu i show kojeg ćete još dugo, dugo pamtiti.

image
Vinko Paić
image
Vinko Paić
image
Vinko Paić
image
Vinko Paić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 00:15