StoryEditorOCM
Showbizotkrio ih prijatelj

Ona je bila velika ljubav Slavka Štimca; jednu od najtalentiranijih glumica u bivšoj Jugoslaviji uništila je ovisnost

Piše Tina Premec/JL
27. srpnja 2024. - 19:37

Slavko Štimac, legendarni srpski glumac rodom iz Konjskog Brda kraj Perušića uz čije filmove poput "Vlaka u snijegu" su stasale brojne generacije, snima novi projekt - seriju "Miholjsko ljeto" u zemunskoj Kalvariji. Radnja se oslanja, kako piše srpski Blic, na korisnike Doma za starije koji se unatoč godinama godinama zabavljaju, spletkare, uče strane jezike, razmišljaju o pokretanju biznisa, piše Jutarnji.hr.

- Svaki zadatak treba uzeti ozbiljno i odgovorno, a ovog puta igram zanimljivu ulogu, izumitelja s nadimkom Tesla, koji pokušava pomoću umjetne inteligencije napraviti svoju idealnu ženu. Ovo je jedna vedra serija i čitajući scenarij shvatio sam da je prepuna optimizma i dobre volje, a to je ono što mene najviše privlači kod ovog projekta - kazao je Štimac za Blic.

Serija je, kako otkriva, prepuna zanimljivih likova koje tumače Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Jelena Stupljanin, Bojan Dimitrijević, Miloš Samolov, Gordana Gadžić,... Na pitanje kako gleda na starost i postoji li za glumca mirovina Štimac odgovara rezolutno.

- Gluma je jedina profesija za koju ne postoji mirovina zato što je to vrlo jednostavno zanimanje. Stariji glumac nikada ne može oduzeti posao mladom glumcu zato što stariji čovjek treba igrati stariju osobu, a mladi mlađu. Inače, da li se plašim starosti reći ću kada dođem do tog doba. Ja se još ne doživljavam starim - uzvratio je Štimac.

Njegov novi projekt očito je potaknuo druge medije poput srpskog Kurira da se prisjete kako to nazivaju - velike ljubavi Slavka Štimca. Riječ je o Sonji Savić, jednoj od najljepših i najtalentiranijih glumica bivše Jugoslavije, koja je svoj život skončala tragično u 48. godini, nakon što se godinama borila s ovisnošću o drogama.

Štimac je inače oduvijek bio introvertirana osoba, nesklona pričanju o svom privatnom životu, izlaganja u medijima, pa se dugo nije znalo da je dvoje glumaca bilo u vezi. Odao ga je kolega Ivan Jevtović dok se u emisiji Vesne Dedić "Balkanskom ulicom" prisjećao svog detinjstva i bijega od kuće kada je i upoznao Štimca. Posvađao se s bratom i krenuo iz Novog Beograda na drugi kraj grada gdje su mu živjeli baka i djed.

- Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca koji je primijetio da lutam i pitao me hoću li nešto pojesti s njim. Budući da mi je bio idol, pristao sam. Prije nego što smo sjeli u taksi napomenuo mi je da ćemo samo nakratko svratiti kod njega i njegove devojke - ispričao je Jevtović, piše Jutarnji.hr.

- Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, točnije neka žena s raščupanom kosom preko lica. Odmah je počela vikati na Slavka: "Kada ćeš prestati dovoditi mi svoje obožavatelje?" U jedan tren sklonila je s očiju kosu i shvatio sam da je to Sonja Savić. Jeo sam hot dog sa Sonjom i Štimcem i veće sreće za mene nije bilo. Ona me je onda počela ispitivati kako se zovem i prezivam i nekako došla do zaključka da sam Vladin sin (srpski glumac i profesor). Hollywoodska priča, zar ne? - ispričao je Ivan, koji je tako prije dvije godine sasvim slučajno publici odao da su Štimac i Sonja imali emotivnu vezu i živjeli pod istim krovom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 04:16