StoryEditorOCM
Showbizna male branke

Nele Karajlić o nogometnom dream teamu rocka bivše države: Štulić je bio najrevniji, Bregović nije trčao, Čolić se čuvao

Piše scena sd
18. srpnja 2024. - 10:37
Nele Karajlić, pjevač prvog Zabranjenog pušenja, podijelio je svoja sjećanja na ‘mali balun‘ s velikim zvijezdama YU rocka/Slobodna Dalmacija

Nele Karajlić, bivši pjevač Zabranjenog pušenja, koji živi u Beogradu, u medijima je pristutan zbog svojih pjesama ili albuma, ali i knjiga koje objavljuje, a koje su temeljene na mašti ili na njegovim sjećanjima.

Sad se prisjetio kako je devedesetih godina u Beogradu na Košutnjaku igrao nogomet s poznatim rock i pop glazbenicima bivše države.

Nele  se sjetio da su jednom htjeli izbaciti Gorana Bregovića s terena zato što je malo trčao.

- Onda smo svi popi*dili zato što je bilo besmisleno da jednom Bregoviću kažeš da malo trči. Bila je ta ekipa, producent Maksa Ćatović i drugi. Bilo je tu i raje iz Beograda koliko hoćeš. Bilo je i bivših nogometaša pa su se ovi što vole nogomet sve više pojavljivali, a mi koji imamo svirke sve manje. Na kraju od muzičarskog termina za nogomet dobiješ ozbiljan profi termin u kojem Brega i ja naiđemo na osudu naših suigrača jer ne znamo igrati nogomet. Bio je tu i Štulić. Bila je to 1995. godina, tako nešto. Od muzičara smo bili Brega, Johnny, ja, a Zdravko Čolić je znao stati na gol. Nije htio izlagati svoje noge naporu, rekao je Karajlić za Velike priče, prenosi Klix.ba.

image

Prema Neletu, Zdravko Čolič je na nogometu čuvao noge, ali na sceni ih ne štedi 

Goran Šebelić/Cropix

Teren miroljubivo prepuštali voždovačkom klanu

- Johnny Štulić je bio dobar, najviše se furao na nogomet. Igrao je stalno u dresu Ajaxa, tad je već živio u Nizozemskoj. Bio je on ovdje skoro godinu dana tada. Igrali smo na Košutnjaku, a iza nas je dolazio voždovački klan koji je imao svoj termin. Mi smo odlazili s termina, a oni dolazili. Dolazili su nogometaši, bio je Vlada Čapljić stalno, još neki nogometaši Želje. Jednom su nogometaši iz naše ekipe doveli Pericu Ognjenovića. Taman što je završio u Realu, došao je igrati s nama", ispričao je Nele.

"S vama ili protiv vas?", pitao ga je novinar Branko Rosić.

image

‘Johnny Štulić je bio dobar, najviše se furao na nogomet. Igrao je stalno u dresu Ajaxa‘, prisjetio se Nele Karajlić. Štulićeva bista, rad Borisa Leinera

Damjan Tadić/Cropix

"Protiv nas. Ovi kad jednom izgube, sljedeći put ne žele ništa prepustiti slučaju, kao što se i američka reprezentacija zvala dream team u Barceloni, jer su vidjeli da je Jugoslavija previše zaje.ana, rekao je zaključio je Karajlić.

 Bivši pjevač Zabranjenog pušenja prije neki dan je istupio u medijima povodom svoje pjesme "Ženi nam se Vukota" s albuma "Ja nisam odavle" iz 1997. godine.

Taj hit koji je vjerojatno nastajao za vrijeme igranja nogometa na Košutnjaku postao je veliki hit na svadbama u Srbiji pa je Nele izrazio želju za dijelom zarade. Stoga je poslao poruku pjevačici narodne glazbe Snežani Đurišić, koja je svojedobno nastupila u kultnoj TV seriji "Kamiondžije", a danas pjeva na pirevima.

- Od "Ženi nam se Vukota" pjevači uzimaju najviše para. To je strašno! Jednom je pjevačica Snežana Đurišić priznala da bez 1.000 eura ne izlazi sa svadbe. Ja sam rekao samo: ‘Sjeti me se, Sneška, sljedeći put‘. ‘Vukota‘ je najozbiljnija pesma. Možda je bilo i više para tu, ispričao je Karajlić, prenose Novosti.

image

 Goran Bregović malo se kreće i na pozornici, trčanje prepušta drugima

Goran Šebelić/Cropix

  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:52