StoryEditorOCM
ShowbizSNAŠAO SE

Nekad je bio zvijezda Leicestera i prvak Engleske, a sada radi na baušteli! Mnogi ga žale, evo što im on poručuje na to

Piše Ž.Š.
9. kolovoza 2024. - 13:34

Kad si jednom bio zvijezda engleske Premier lige i čak sa svojim klubom osvojio titulu prvaka, nije se lako prilagoditi normalnom životu. Zbog toga se određeni broj nogometaša, naviknut na slavu i luksuz, mentalno pogubi silaskom u svijet običnih smrtnika pa troše zarađeni novac na alkohol i droge.

Nekadašnji nogometni profesionalac Danny Drinkwater (34) je međutim primjer da silazak sa svjetla stadionske pozornice među običan svijet uopće ne mora biti tako dramatičan.

Drinkwater se službeno prestao baviti nogometom u listopadu 2023., ali je samo par mjeseci nakon toga počeo raditi kao građevinski radnik. Mnogi ga zbog toga žale na društvenim mrežama i ne mogu vjerovati da je, smatraju oni, tako nisko pao na društvenoj ljestvici. Danny na to odgovara kako uopće nije pao na dno dna, nego je naprosto okrenuo novu stranicu u životu.

image
Jez Tighe/Dppi Via Afp

- Znam da se puno njih pita - kako bivši uspješni nogometaš može manovaliti na baušteli, ali ja uopće ne osjećam sramotu pošteno zarađivati na poslu kojeg obavlja na tisuće ljudi u Engleskoj. A žaliti za prohujalim vremenima negdje u pubu uz pivo uopće nije prikladno rješenje. Bauštela je moj izbor i način da u sadašnjosti ostanem s obje noge na zemlji - tvrdi Danny.

Usput rečeno, Drinkwater nema financijskih problema s obzirom da je u rujnu 2017. ostvario transfer iz Leicestera u Chelsea vrijedan 40 milijuna eura. Kao junior je igrao za Manchester United, a zvjezdane trenutke karijere je doživio s Leicester Cityem osvojivši titulu prvaka 2016. godine.

Prelaskom u Chelsea se nije usrećio jer je za Penzionere odigrao samo 23 utakmice, dok je kasnije posuđivan Burnleyu, Aston Villi, Readingu i Kasimpasi.

Za reprezentaciju Engleske je odigrao tri utakmice, a u prosincu 2013. je bio proglašen igračem mjeseca. Odluku o prijevremenom prestanku karijere su uzrokovale brojne ozljede te privatni problemi. Sam je više puta priznao kako ga život nije mazio - u kratkom vremenu su mu umrli baka i djed, ocu je dijagnosticirana leukemija, a sa bivšom ženom se na sudu svađa oko skrbništva nad sinom.

- Uz sve to mi je uginuo i pas pa uopće nije bilo lako prevladati sve te nevolje i okrenuti novi list u životu - kazao je Drinkwater.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 22:27